RSS
Automotive

Automotive

De Nederlandse automotive sector is de afgelopen jaren flink gegroeid en telt inmiddels ruim 40.000 banen. Een groot deel van de industrie is geconcentreerd in Brainport Regio Eindhoven. Het is de vestigingsplaats van wereldleiders als DAF trucks, VDL Groep, TomTom, NXP semiconductors en Philips en top onderzoeks- en opleidingsinstituten als de Technische Universiteit Eindhoven, TNO Automotive, PDE Automotive en TTAI (TÜV Rheinland TNO Automotive International).

All About Signs weet de weg op luchthavens

Een techneut en een designer uit Eindhoven ontwikkelden samen een innovatief luchthavenbord waarmee vliegtuigen in de juiste banen worden geleid. Met hun bedrijf All About Signs staan ze te trappelen om een nichemarkt te veroveren die de hele wereld omspant.

Lees verder
Automotive

Eerste line-up internationale Automotive Week 2015 bekend

Van 25 maart tot en met 1 april 2015 worden tijdens de internationale Automotive Week 2015 tal van evenementen georganiseerd. Hiermee wordt de landelijke opschaling en ambitie van smart mobility voor nationaal en internationaal publiek getoond. Onder het thema ‘Smart mobility on the road’ komen onder andere ontwikkeling van nieuwe technologie, toonaangevende concepten en interactie tussen weggebruiker, wegkant en voertuig aan bod.

Lees verder
Automotive

Canadese Westport koopt Prins Autogassystemen

Het Canadese Westport Innovations Inc. neemt Prins Autogassystemen in Eindhoven over voor een bedrag van 12,2 miljoen euro. Dat hebben beide bedrijven 2 december bekendgemaakt. Westport is wereldwijd een van de leidende bedrijven op het gebied van gastechnologie en is partner van talrijke motoren- en autofabrikanten.

Lees verder
Automotive

Kamer stemt tegen Ruit rond Eindhoven

De Ruit rond Eindhoven om de Brainportregio goed bereikbaar te houden, is voorlopig van de baan. De Tweede Kamer heeft donderdagavond gekozen om af te zien van de zogenoemde Noordoostcorridor en in plaats daarvan de A67 en A58 versneld te verbreden. Met 82 tegen 60 stemde een meerderheid van de Kamerleden voor een motie daarover van PvdA’er Duco Hoogland.

Lees verder
Automotive

Prijzen voor Prodrive en ASML

Prodrive Technologies uit Son is door LINK uitgeroepen tot de ‘beste industriële toeleverancier 2014 van Nederland’. Deze titel moet het bedrijf delen met en BUS’ Handelsmij uit Zwolle. Een andere winnaar uit de Brainport regio is ASML. De onderneming uit Veldhoven wint een award voor de ‘Best Industrial Customer’. De prijsuitreiking vond 20 november plaats op landgoed Mereveld in Utrecht.

Lees verder

Nature J winnaar BrainTrigger Mobility Challenge 2014

Jenny van basisschool De Straap uit Helmond is met haar uitvinding Nature J de winnaar geworden van de BrainTrigger Mobility Challenge 2014. De jury, bestaande uit Rob van Kalmthout van Heijmans, Gerard van Lankveld van automotivebedrijf Benteler en wethouder Erik de Vries, verkoos haar tot winnaar tijdens de finale op donderdag 20 november op de Automotive Campus in Helmond. Samen met haar klasgenoten mag Jenny nu gratis naar De Ontdekfabriek in Eindhoven.

Lees verder
Automotive

Rijden in de toekomst: de Helmondse waterstofauto

Wat een fantastische kick: rijden in een waterstofauto. Razendsnel optrekken, superstil en nul emissie! De duurzame droom van de toekomst rijdt nu al in Helmond rond. Sinds dinsdag 18 november kunnen op de Automotive Campus personenauto’s ook terecht om waterstof te tanken. Het zal voorlopig geen wachtrijen opleveren, want de enige auto die op waterstof kan rijden in de wijde omgeving is de Hyundai ix35 FCEV (Fuel Cell Electric Vehicle) van WaterstofNet, de eigenaar van het tankstation, dat gebouwd is binnen het Europese Interreg-programma.

Lees verder
Automotive

'Pratend verkeer' verbetert bereikbaarheid Brainport

Melanie Schultz van Haegen, minister van Infrastructuur en Milieu, bezocht woensdag 19 november de bijeenkomst ‘Beter Benutten’ op de Automotive Campus Helmond. Daar werd de bewindsvrouw op de hoogte gebrachte van de laatste technologische snufjes om het verkeer beter te laten doorstromen op de A58 en A67.

Lees verder
Automotive

Rijk blijft Ruit om Eindhoven steunen

Melanie Schultz van Haegen, minister van Infrastructuur en Milieu, bezocht woensdag 19 november de bijeenkomst ‘Beter Benutten’ op de Automotive Campus Helmond. Daar herhaalde ze desgevraagd haar standpunt dat ze de Ruit om Eindhoven de beste oplossing vindt om de Brainport regio bereikbaar te houden. De bewindsvrouw blijft de provincie Noord-Brabant steunen bij het realiseren van haar voorkeurstraject.

Lees verder
Automotive

Minister Schultz van Haegen bezoekt Automotive Campus

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) bezoekt woensdagochtend 19 november de Automotive Campus in Helmond. De bewindsvrouw zal zich op de hoogte stellen van de zogenoemde Talking Traffic technieken. Met deze technieken communiceren voertuigen met systemen langs de weg en met elkaar. Op deze manier ontvangen de bestuurders persoonlijke rijadviezen met als doel het verminderen van filevorming, verbeteren van het comfort voor de automobilist en het verhogen van de verkeersveiligheid.

Lees verder
Automotive

Verkeerscentrale op Automotive Campus Helmond

De verkeerscentrale Zuid-Nederland van Rijkswaterstaat is verhuist van Geldrop naar Helmond. Sinds begin november wordt het verkeer aangestuurd vanuit de Automotive Campus in Helmond. Op deze nieuwe locatie wordt ook de zogenoemde Innovatiecentrale gerealiseerd. Bedoeld om nieuwe manieren van verkeersmanagement en intelligente mobiliteit te realiseren.

Lees verder

Prijs voor Prins Autogassystemen

Bart van Aerle, CEO van Prins Autogassystemen BV, heeft 29 oktober in Miami de 2014 WLPGA Innovation Award in ontvangst genomen. Hij kreeg hem uit handen van James Rockall, CEO en Managing Director World LP Gas Association. Het bedrijf uit de Brainport regio won de prijs voor de technology paper "Development of Dual Fuel technology: Prins Dieselblend-2.0 system enabling heavy duty vehicles driving on LP Gas”.

Lees verder
Automotive

Automotive Week 2015

Start voor landelijke uitrol smart mobility

Efficiënter, veiliger, schoner en comfortabeler van A naar B? De ontwikkeling van nieuwe technologie, toonaangevende concepten en interactie tussen weggebruiker, wegkant en voertuig maken dit in Nederland mogelijk. De proeftuinfase zijn we voorbij en de resultaten worden komende jaren geïmplementeerd. Om deze ideeën en concrete oplossingen aan nationale en internationale relaties te tonen, vindt van 25 maart tot en met 1 april aanstaande de Automotive Week 2015 plaats. Maak kennis met, beleef en denk mee over smart mobility!

Lees verder

Op elektrische motorfiets de wereld rond

Een groep studenten van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) heeft zich verenigd binnen het team STORM. Ze willen in 2016 op een zelfgebouwde elektrische motorfiets de wereld rond in tachtig dagen.

Lees verder
Automotive

Helmond zoekt testrijders

Compass4D – Optimalisatie van het dagelijkse wegverkeer

Altijd al testrijder willen worden? Die wens kan nu in vervulling gaan. De gemeente Helmond zoekt namelijk chauffeurs die regelmatig via de N270/A270 tussen Helmond-Eindhoven op en neer pendelen. De informatie over het rijgedrag van de deelnemers zal in de nabije toekomst bijdragen aan veiliger en schoner wegverkeer.

Lees verder
Automotive

Grote order Arriva voor VDL Bus & Coach

VDL Bus & Coach, onderdeel van VDL Groep, gaat 164 bussen leveren aan vervoersbedrijf Arriva. De opbouw van de bussen gebeurt grotendeels in Heerenveen en deels in Valkenswaard. De productie van het chassis vindt plaats in Eindhoven. De voertuigen worden ingezet in West- en Oost-Brabant waar Arriva vanaf 14 december een deel van het openbaar vervoer gaat verzorgen. Het contract is door beide partijen op vrijdag 3 oktober ondertekend en naar buiten gebracht.

Lees verder
Automotive

EU-subsidie voor intelligente transportsystemen

Nederland krijgt 95 miljoen euro subsidie van de Europese Unie voor 18 verschillende infrastructuurprojecten. Behalve het verhelpen van een aantal knelpunten op auto- en vaarwegen, gaat een groot deel van de subsidie naar intelligente transportsystemen en de aanleg van tankstations voor duurzame brandstoffen als waterstof en vloeibaar aardgas.

Lees verder
Automotive

Uitstekend halfjaar voor VDL Groep

VDL Groep, met het hoofdkantoor in de Brainport Regio Eindhoven, heeft in het eerste halfjaar van 2014 een gecombineerde omzet van 1.117 miljoen euro gerealiseerd. Dit is een stijging van 19 procent ten opzichte van het eerste halfjaar van 2013 (937 miljoen euro). De orderportefeuille is nog steeds stijgende (van 647 miljoen euro eind 2013 naar 682 miljoen euro medio 2014) en ook het aantal medewerkers is toegenomen van 9.216 eind 2013 naar 10.000 medio 2014.

Lees verder

Tech United wint WK robotvoetbal met combinatievoetbal

Het robotvoetbalteam van de TU/e heeft de WK robotvoetbal in Brazilië gewonnen, de RoboCup. Het team won met 3-2 van Water, het team van de universiteit van Beijing. Het betere combinatiespel en de uitstekende keeper brachten het Eindhovense team de titel. Ook zorgrobot AMIGO zette een uitstekende prestatie neer, in de @Home-league. Hij eindigde weer hoger dan vorig jaar en werd tweede.

Lees verder