BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Business in Brainport

06 april | DAF Museum, Tongelresestraat 27, 5613 DA EINDHOVEN | Brainport | Gratis

Beste ondernemer,

Ondernemen in een razendsnel veranderende wereld. Het daagt uit om adaptief te zijn en snel en kundig te anticiperen op nieuwe ontwikkelingen. Meebewegen, kansen pakken en nieuwe coalities aangaan. Daar vraagt deze tijd om!

We nodigen je van harte uit voor het event Business in Brainport op 6 april aanstaande voor ondernemers in de high tech maakindustrie, die allemaal onderdeel zijn van onze unieke Brainport regio.


Wat kun je verwachten?
Hans de Boer, voorzitter Vereniging VNO-NCW, komt de campagne 'NL Next Level' toelichten: een positieve toekomstvisie op Nederland inclusief een concrete investeringsagenda om ons land naar een 'next level' te brengen. Samenwerking tussen bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden is daarbij nodig om de grote transities waar Nederland voor staat vorm te geven. En laten we daar in Brainport nou juist erg goed in zijn: Brainport brengt Nederland naar een 'next level'! Na de keynote van Hans de Boer volgt dan ook een korte toelichting op de Brainport Nationale Actieagenda die we begin april zullen aanbieden in Den Haag.

Deelsessies

Tijdens Business in Brainport kun je kiezen uit diverse deelsessies. Er vinden 3 rondes plaats van 30 minuten, met tussendoor 5 minuten wisseltijd. Je kunt zelf twee onderwerpen uitkiezen, het derde onderwerp is netwerkdaten. De deelsessies zijn kort en krachtig. Korte inhoudelijke inleiding, een ondernemer aan het woord met een concrete ervaring met het betreffende thema en vooral handvatten waarmee je bij wijze van spreken morgen mee aan de slag kunt gaan. Hieronder vind je een korte omschrijving van de deelsessies. Maak een keuze en meld je aan!

1. Het nieuwe innoveren

Met jouw bedrijf zet je mooie producten of diensten in de markt. Toch vraag je jezelf wel eens af of je wel voldoende bent voorbereid op de toekomst. Slim en sterk zijn is niet meer voldoende, daarvoor gaan de wereldwijde ontwikkelingen te snel. Om voorop te blijven lopen moeten we adaptief zijn en nieuwe samenwerking aangaan. Maar hoe doe je dat? BRIL innovatie, Perpetulon en Brainport Development hebben de handen ineen geslagen om een unieke aanpak te creëren voor de bedrijven in de Brainportregio, om het innovatief vermogen een boost te geven. Adaptiviteit is de sleutel tot succes!

2. Hightech meets design

Wat kan design bieden in een bedrijf in de maakindustrie? Het gaat toch alleen om functionaliteit? Deze en andere vooroordelen ontkrachten we één voor één. En we bieden concrete handvatten om hiermee aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld door het samenwerken met Creative Lab Brainport voor een concrete opdracht, een doorverwijzing via Dutch Design Foundation naar jonge designers of een rechtstreeks contact met een regionaal ontwerpbureau. Tijdens deze sessie wordt het belang van design voor de hightech maakindustrie toegelicht én wordt er ingegaan op de praktische mogelijkheden om hier op een bij uw bedrijf passende manier mee aan de slag te gaan.

3. Maak het verschil met internationalisering

Heb jij als ondernemer ambitie om over de grenzen te ondernemen? Jouw product internationaal naar de markt te brengen? Tijdens deze deelsessie krijg je meer handvatten voor internationalisering van jouw organisatie. Diverse ondernemers vertellen over hun eigen ervaringen en aanpak rondom exportmogelijkheden en internationale samenwerking, zodat jij ook de volgende stap kunt zetten.

4. Wegwijzer in digitalisering

De digitale economie groeit harder dan de traditionele economie. Daar liggen de kansen voor groei. ICT is de aanjager van innovatie. Door nieuwe productietechnologieën en de verdere integratie van ICT in het hele proces van ontwerpen, fabriceren en distribueren, verandert ook de hightech maakindustrie radicaal. Daar wil jij met jouw bedrijf op tijd op inspelen. Maar digitalisering is een breed begrip en waar moet je beginnen? Tijdens deze deelsessie wordt er een verkenning gedaan van het begrip digitalisering, van robotisering tot big data, zodat je als ondernemer een volgende stap kunt zetten. ISAAC VR laat zien hoe je nieuwe mogelijkheden in de toekomst zichtbaar kunt maken met Augmented Reality.

5. Lerend leven, hoezo?

Als gevolg van ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, onder andere door de toenemende mate van automatisering en robotisering van productieprocessen, langer moeten doorwerken, vraag naar nieuwe skills etc., veranderen werkzaamheden continue. Lerend leven is een veelgehoorde term, maar wat houdt het eigenlijk in en wat kun je binnen je eigen bedrijf doen om hier meer richting aan te geven? In deze deelsessie gaan we samen verkennen aan welke knoppen je moet draaien om toekomstbestendig te zijn.

6. Netwerkdaten

Welke ondernemers zitten er in de zaal? Wie is er nog meer onderdeel van de Brainport regio? Wat kun je voor elkaar betekenen? Tijdens het netwerkdaten kom je snel en kort in contact met mede-ondernemers zodat je direct je netwerk kunt uitbreiden.

Aanmelden voor het event en de deelsessies kan via deze link. Om het event alvast in je agenda op te slaan klik je hier.

Locatie

De bijeenkomst vindt plaats in DAF museum: in het museum beleef je een rondgang door de tijd, langs het historische erfgoed van Doorne's Aanhangwagen Fabriek vanaf de oprichting van het bedrijf tot en met de modernste vrachtwagens.

We zien je graag op 6 april!


Met vriendelijke groet,

Imke Carsouw-Huizing
Algemeen directeur Brainport Development

Automotive Week 2017 26 maart - 31 maart

Automotive Week 2017

Lees meer
AgriFoodTech Business Missie Canada 26 maart - 01 april

AgriFoodTech Business Missie Canada

Lees meer
BOV Trofee 27 maart

BOV Trofee

Lees meer