BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Zelf op zoek in octrooidatabanken, Eindhoven

07 juli | Hightech Campus Eindhoven | Octrooicentrum Nederland | Kosteloos | Website

Relevante octrooien zoeken en vinden
Bent u regelmatig actief met technische innovatieprocessen? U kunt efficiënter innoveren en dus tijd en geld besparen door gebruik te maken van gratis en online toegankelijke octrooi-informatie. Hoe u dat aanpakt, leert u in deze workshop.

Octrooidatabanken
Octrooidatabanken zijn met meer dan 90 miljoen octrooipublicaties een bron van inspiratie om tijdens uw innovatieproces tijd en geld te besparen.

Zij geven u informatie voor uw eigen productontwikkeling, maar ook over de ontwikkelingen op uw vakgebied en over concurrenten. Door deze informatie op tijd te bekijken voorkomt u dat u het wiel opnieuw uitvindt of dat u inbreuk maakt op rechten van anderen. Daarnaast geeft octrooi-informatie inzicht in bijvoorbeeld strategische samenwerkingspartners.

Slim zoeken
In deze workshop leert u stap voor stap slim te zoeken in octrooidatabanken. Hierdoor kunt u zelf gericht verder zoeken. U krijgt tijdens de workshop zowel klassikale als individuele opdrachten. Ook leert u hoe u automatisch op de hoogte kunt blijven van de nieuwste octrooipublicaties op uw vakgebied.

Het zoeken in de octrooidatabanken is met Engelstalige woorden. De workshop zelf is in het Nederlands.

Benodigde basiskennis
Voor het volgen van deze workshop is enige basiskennis vereist. Wij gaan ervan uit dat u bij aanvang inzicht heeft in:

  • De belangrijkste IE-rechten, zoals vermeld in de brochure Stel uw Intellectueel Eigendom veilig. Deze vindt u op de pagina Brochures over octrooien en andere IE-rechten.
  • Op welke momenten informatie uit IE-databanken uw innovatieproces kan verbeteren.

Het volgen van onze 'basisworkshop' geeft u deze benodigde basiskennis.

Tijd:
12.45 - 17.00 uur

Aanmelden
U kunt zich aanmelden voor deze workshop.