BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Maak je eigen toekomst in Brainport

Goed onderwijs biedt een springplank naar een succesvolle carrière in de techniek.

Bekijk de mogelijkheden

SNELLER DROMEN REALISEREN IN BRAINPORT

Goed onderwijs biedt een springplank naar een succesvolle carrière in de techniek

Welke scholier of student wil nou niet zijn toekomstdroom waarmaken? Zich verdiepen in een onderwerp en een doorbraak bereiken? Brainport, met Eindhoven als hart, biedt de beste technische opleidingen van Nederland, op mbo, hbo en wo niveau. Door de intensieve samenwerking met het bedrijfsleven, zijn het stuk voor stuk opleidingen die direct toegang bieden tot een interessante loopbaan.

Werk mee aan de oplossingen van morgen

Technologie levert een belangrijke bijdrage aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen. In Brainport bereiden studenten zich voor om een bijdrage te leveren aan een samenleving die duurzamer, gezonder en veiliger is. Een handige app bouwen, organen maken met een 3D-printer, slimme auto’s die zelf de files oplossen. Het gaat om vernieuwende vakken op het snijvlak van techniek, maatschappij en bedrijfsleven. Het onderwijs biedt ruimte voor verdieping in een technische discipline. Maar verbreding naar andere technische en niet-technische disciplines is ook mogelijk. Zo kan iedere student op basis van eigen motivatie de optimale studieroute kiezen.

Snel een baan vinden na je studie

Het onderwijs in Brainport sluit aan op de behoefte van het bedrijfsleven. Dat is het resultaat van intensieve samenwerking tussen het bedrijfsleven, het onderwijsveld en de overheid in deze regio. Studenten plukken hier de vruchten van. De toegang tot stages, een baan na het afstuderen en het opbouwen van een relevant netwerk, gaat in Brainport allemaal nét een stuk sneller en gemakkelijker.

Stippel je eigen carrière pad uit

De behoefte aan goed opgeleid talent neemt sterk toe, zeker in een vooraanstaande hightech regio als Brainport. Een technische studie in onze regio is de perfecte sleutel tot een succesvolle carrière en de beste route om sneller jouw dromen te realiseren.

Samen maken we de toekomst!

Meer weten over leren in Brainport?

Wij helpen je graag verder
Peter Cox
Program Director Education (Brainport Development)
MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF

Meer over leren in Brainport

Meer jongeren, en in het bijzonder meer meisjes

%

kiezen voor een technisch profiel in Brainport
Voor het eerst sinds

daalt de werkloosheid, zowel regionaal als nationaal
Brainport heeft

eerstejaars bèta studenten (HBO/WO)
De regio is aantrekkelijk om naar toe te verhuizen, het binnenlands migratiesaldo is

jaar op rij positief

Grand challenges

In Brainport bedenken we innovatieve, creatieve oplossingen voor 5 grote maatschappelijke uitdagingen: gezondheid, mobiliteit, energie, voedsel en veiligheid. Lees verder

High tech
Design

Ontdek een nieuwe weg naar de toekomst

Lees de vernieuwde koers Brainport Next Generation

Download het next generation rapport