BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Studeren op de plek die bij je past

Brainport gelooft in jongeren met dromen want elke innovatie begint ermee. Er zijn genoeg creatieve uitdagingen voor scholieren en studenten om de samenleving duurzamer, gezonder en veiliger te maken. Een handige app bouwen, organen maken met een 3D-printer, slimme auto's die zelf de files oplossen. Het onderwijs in Brainport biedt ruimte voor verdieping in een technische discipline of verbreding naar andere technische en niet-technische disciplines. In Brainport worden nieuwe vakken aangeboden op het snijvlak van techniek, maatschappij en bedrijfsleven. Studenten en leerlingen kiezen hun eigen optimale route en blijven daardoor gemotiveerd. Ze kunnen rekenen op een rijk scala aan goede stageplekken en werkopdrachten die bedrijven in de regio aanbieden.

Bekijk hieronder de onderwijsinstellingen op middelbaar, hoger en wetenschappelijk onderwijs in Brainport.

Summa College

Het Summa College biedt beroepsgericht onderwijs. Beroepsgericht onderwijs is breder dan het aanleren van (vak)kennis en vaardigheden; je moet deze ook kunnen toepassen in een werksituatie. De praktijk van het beroep is daarom altijd het uitgangspunt voor het onderwijs.

Maak kennis met Summa

ROC Ter AA

ROC Ter AA is een regionaal opleidingencentrum waar jongeren én volwassenen kennis, vaardigheden en houding kunnen verwerven die nodig zijn in beroep en maatschappij. ROC Ter AA verzorgt effectieve onderwijsprogramma’s met een goede balans tussen theorie en praktijk, stelt de loopbaan van zijn studenten en cursisten centraal en werkt toe naar een duurzaam resultaat.

Bekijk het regionaal opleidingencentrum

SintLucas

Met een breed aanbod creatief-technisch-ondernemende opleidingen op VMBO en MBO niveau in Eindhoven en Boxtel is SintLucas de school voor beroepen in de creatieve industrie.

Dé school voor creatieve industrie

Design Academy Eindhoven

Design Academy Eindhoven is always looking for excellence and intends to be the most authentic, creative, and innovative academy in the world; a professional organisation and educational institution that produces top design talent.

Creativiteit en innovatie bij Design Academy

Fontys

Fontys wil aan de verwachtingen van de studenten en medewerkers voldoen, of beter nog: deze overtreffen. Door aandacht te geven en uit te dagen kan ieder zijn of haar eigen talent ontdekken en verder ontplooien. Zo kunnen de studenten en medewerkers ‘groeien door aandacht en uitdaging’.

Bekijk de mogelijkheden bij Fontys

Avans Hogeschool

Avans Hogeschool verzorgt hoger beroepsonderwijs in 8 sectoren. Op 9 locaties. In 3 steden. Breda, ’s-Hertogenbosch en Tilburg. Avans heeft een levendig netwerk van studenten, docenten, lectoren en professionals. Samen creëren wij kennis en dragen we bij aan een duurzame samenleving.

Lees meer over het beroepsonderwijs van Avans

Technische Universiteit Eindhoven

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) is een onderzoeksuniversiteit, gespecialiseerd in engineering science & technology. Met het onderwijs, onderzoek en kennisvalorisatie dragen ze bij aan science for society, science for industry en science for science.

Maak kennis met de TU/e

Tilburg University

Tilburg University draagt bij aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Dat doen ze vooral door het ontwikkelen en overdragen van kennis en het samenbrengen van mensen uit verschillende vakgebieden en organisaties.

Leer Tilburg University kennen