BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Een bruisend studentenleven

Wil jij het meeste maken van jouw studententijd? Ga dan op kamers of bij een studie- of studentenvereniging! In de regio Eindhoven zijn diverse woonplaatsen en verenigingen voor studenten. Eindhoven is de vijfde grootste stad van Nederland met meer dan 220.000 inwoners. De stad Eindhoven heeft veel te bieden op de vlakken van kunst & design, techniek, kennis en sport. Daarnaast heeft het een bruisende binnenstad en verschillende studentenverenigingen.Verenigingen

Veel studenten maken deel uit van een studenten- of studievereniging. Deze verenigingen richten zich op academische activiteiten, sport en / of recreatie en worden gerund door studenten met een bestuur en diverse commissies. Er zijn een aantal grote gezelligheidsverenigingen, maar ook veel sportverenigingen en studieverenigingen. Daarnaast zijn er ook verenigingen met een religieus, internationaal of cultureel karakter. Zo heeft Eindhoven dus altijd wel een vereniging die bij je past!

Tijdens de introductieweek LichtIn krijg jij de kans om je te oriënteren op al deze verenigingen. Maak kennis met de verschillende studentenverenigingen en schrijf je in bij de vereniging waar jij je het meeste thuisvoelt.

Uitgaan

Naast de verenigingen ontmoet je elkaar natuurlijk ook in pubs en bars (dinsdag en donderdag zijn de typische student nachten), restaurants, universiteitsbibliotheken en andere (culturele) ontmoetingsplaatsen rond het centrum van de stad. Studenten in Brainport maken echt deel uit van het lokale leven in de stad en regio.

Kom ook studeren in Brainport Regio Eindhoven!

Enthousiast geworden over studeren in Brainport Regio Eindhoven? Klik hier voor een overzicht van de verschillende onderwijsinstellingen in Brainport. Wil je meer weten of de studentenstad Eindhoven? Bezoek dan deze website!