Veiligheid Innovatie Competitie (VIC 2017)

30 augustus 2017

Op welke nieuwe manieren kunnen we mensen verbinden met technologie? Daarover gaat de Veiligheid Innovatie Competitie 2017 met als thema ‘Technologie dichterbij', waarbij de samenwerking tussen mens en techniek voor een veilige toekomst centraal staat.

Technologie versterkt onze zintuigen. Daardoor kunnen we nauwkeuriger, sneller en beter waarnemen. Dat verrijkt ons inzicht en vergroot onze capaciteiten. Denk bijvoorbeeld aan waarneming met een virtual reality bril of het vastleggen van bewijsmateriaal met bodycams.

Nieuwe technologieën zijn onmisbaar voor de overheid. Ze maken het werk beter en effectiever. Of het nu gaat om een politieagent op straat, militair op missie of gevangenisbewaarder.

Voor wie?
Ben jij een MKB’er of startup? Laat je inspireren door het thema van dit jaar en bedenk een innovatief idee. Een jury beoordeelt de inzendingen en selecteert een aantal finalisten. De winnaar krijgt een ontwikkelopdracht van €200.000. Weet jij technologie en vooruitgang aan te wenden zonder ethische en privacy grenzen te overschrijden? Dan staat jouw creativiteit mogelijk aan de basis van succesvolle innovatie. En: jij blijft eigenaar van jouw idee.

Meedoen?
Je kunt je inschrijven voor de competitie via deze link. De inschrijving sluit op 4 september.

Over de competitie
De Veiligheid Innovatie Competitie is een landelijke competitie voor MKB en startups. Het is een manier om nieuw oplossingen te vinden voor veiligheidsvraagstukken. Het ministerie van Veiligheid en Justitie, het ministerie van Defensie en de Nationale Politie dagen ondernemend Nederland jaarlijks uit met een innovatief idee te komen over een bepaald thema. Voorgaande edities van de VIC leidden tot creatieve oplossingen voor onder meer slimme toegangscontrole en intelligente datavisualisatie.