BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Growing food - expositie Yksi

12 april - 30 september | Yski Expo | Website

Verhalen van vroeger: over stamppot van paardenbloemen, wecken en Keulse potten. Foto’s en grafisch werk over rode kool met bloedworst. Maar ook hedendaags fooddesign, zoals luxe snoep en hapjes van sprinkhanen en bonbons voor zwangere vrouwen, gevuld met een gezonde boodschap. Plus een limonademachine voor kinderen en de installatie Genees Smakelijk, die je aan het denken zet over de relatie tussen eten en weer beter worden. En moet een bord per se rond zijn? Waarom zou een theepot er niet uit kunnen zien als een huis?

Tot en met 30 september richt Yksi Expo zich op het voedsel en het eten van vroeger, nu en in de toekomst. Als een Living Lab, met steeds veranderende en groeiende exposities, prikkelende projecten en presentaties, aangevuld met lezingen en workshops. Een half jaar lang komen voeding, gezondheid, design en technologie samen op een verrassende manier en in een steeds wisselende vorm.
Deelnemers zijn onder andere Stichting Zilverwerk (Marcel Sloots), Vitalis Woonzorggroep, Wintertuin Literaire producties, Chloe Rutzerveld, Naomi Jansen, Maaike Schuitema, Matilde Boelhouwer, Henri van Nuenen & Hans van Asch, Renske Rothuizen en Shapeways. Voor telkens nieuwe programma-onderdelen zie de website van YKSI.