BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Kickoff Switch. Light, transforming life

21 oktober | Stadhuis Eindhoven | Website

Tijdens het World Design Event, onderdeel van de Dutch Design Week, organiseren wij op het Stadhuis en Stadhuisplein ‘Switch’. De kick off van dit verrassende programma is op zaterdag 21 oktober met een internationale verkenning over Light, transforming life. 

De verlichtingsindustrie richt zich inmiddels op ‘meaningful solutions’ die kunnen bijdragen aan de verbetering van onze kwaliteit van leven. Ook bijna alle steden zijn bezig met het (denken over) vervangen van hun lantaarnpalen door intelligente verlichting die niet alleen duurzaam licht geeft maar ook in staat is om een veelheid van andere services tot dienst te zijn via geïntegreerde sensoren en camera’s.

Voor ons ligt vooralsnog een braakliggend terrein van data technologie in de stad dat schreeuwt om een gezamenlijke aanpak en investering. Daarnaast staan de inwoners die nog nauwelijks een beeld (kunnen) hebben van wat dit betekent voor hun dagelijks leven. Voordat we samen weten wat we willen en wat we niet willen, zullen we moeten beginnen met bewustwording over wat er gaat komen.