BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Nationale Sport Innovatie Congres

08 oktober | High Tech Campus Eindhoven | Sports & Technology | Website

Sport en innovatie draaien al jaren om slimme technologieën op het gebied van vitality en performance. Dit jaar zetten we de mens centraal. De mens in relatie tot de technologie. Mensen met ideeën en ervaringen.

Het Nationale Sport Innovatie Congres brengt jou in contact met mensen uit het unieke netwerk rondom sport en innovatie. Laat je inspireren en leer van ervaringen tijdens keynotes, kennissessies en netwerkmomenten.

Tijdens deze jubileum editie ontmoet je vertegenwoordigers uit kennisinstellingen, het bedrijfsleven, de overheid en de top- of breedtesport. Ontdek hieronder welke innovatie thema’s er aan bod komen.

 • Vital city: mensen centraal
  Innovatieve beweegconcepten, producten en ondernemers zorgen voor meer vitaliteit op het werk, op scholen en in huiskamers. De visie op ‘vital city’, inspirerende verhalen en praktische voorbeelden geven handvatten om mee aan de slag te gaan.
 • Presteren: je beste zelf
  Hoe creëren we een klimaat waarin iedereen optimaal kan presteren om zo het beste uit zichzelf te halen? Een klimaat voor topsporters, de breedtesport, esporters. Een klimaat voor iedereen. Waar de persoon centraal staat en innovatieve technologie een bijdrage levert.
 • Impact: idee naar succes
  Praktijkervaringen en voorbeelden laten zien hoe innovatieve ideeën voor sport en vitaliteit zijn en worden omgezet in renderende organisaties. Onder andere co creatie en IoT creëren nieuwe kansen van waarde creatie. Met impact op maatschappelijk, economisch en sportief gebied.
 • Experience room
  In de experience room tonen startups en ontwikkelaars welke technologie ze inzetten om inzichten op te doen, vitaliteit verbeteren en helpen bij het optimaliseren van presentaties van individuen. Ontmoet, ga in gesprek en ontdek met welke innovatie’s impact wordt gerealiseerd.

Met bijdragen van

Tijdens het 15e Nationale Sport Innovatie Congres staan er wederom zeer deskundige sprekers op het podium. Als expert in hun vakgebied delen ze graag hun beleving, kennis en ervaringen.

 • John Baekelmans
  Managing Director & Vice President imec NederlandAls een vernieuwende en boeiende spreker, zal John Baekelmans spreken over de explosie groei van IoT-toepassingen in Smart Cities.
 • Koen Schobbers
  Esports expert NOS & FOX-SportsKoen kreeg vorig jaar als eerste gamer in Nederland een topsportstatus toegewezen, is al tien jaar professional gamer,  anchorman van het programma Inside esports op FOX-Sports en sinds kort ook esports expert bij NOS langs de lijn.
 • Thorwald Veneberg
  Directeur en bondscoach KNWUNa acht jaar professioneel wielrennen werd Veneberg eerst talentcoach, daarna technische directeur en nu directeur bij de KNWU. Daarnaast is hij dit jaar ook de bondscoach van de elite mannen en vrouwen.
 • Ad van Berlo
  Docent TU/e en oprichter VanBerloAd van Berlo is ontwerper, ondernemer en hoogleraar. Hij is oprichter en eigenaar van het internationaal opererende designbureau VanBerlo, doceert aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en is bestuurslid bij Brainport Industries en Brainport Development.
 • Margreet Reijntjes
  Presentratrice 'De Perstribune'Margreet is bekend van verschillende radio/tv programma’s en presenteert elke zondagmiddag ‘de Perstribune’ op NPO Radio 1. Hierin voert ze lange gesprekken met sporters. Met haar journalistische achtergrond, frisse blik en enthousiasme zal ze het congres voorzitten.
 • Toon Gerbrands
  Algemeen directeur PSVToon Gerbrands heeft als volleyballer, coach en als algemeen directeur van AZ en PSV vele successen achter zijn naam staan. Toon zal tijdens het congres o.a. zijn kijk op het belang van innovatie in het creëren van een topsportklimaat delen.

Programma

Binnenkort wordt het definitieve programma bekend gemaakt. Inloop met lunch is vanaf 12:00 en om 12:45 trappen we het congres af. Om 17:45 eindigt de laatste keynote, waarna er tot 18:30 een netwerkborrel zal plaatsvinden.

Uw tickets kunt u via deze link bestellen.

Maker Faire Eindhoven 29 september - 30 september

Maker Faire Eindhoven

Lees meer
24U Vonkt! 08 oktober

24U Vonkt!

Lees meer