BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Road2Germany

06 maart | Bodec, Scheepsboulevard 3, HELMOND | Kamer van Koophandel | €50,00 | Website

Duitsland is met ruim 80 miljoen inwoners de grootste consumentenmarkt van Europa. In 2015 was de omzet van de verkoop van levensmiddelen via retailkanalen in Duitsland ruim 170 miljard euro. Daarnaast had de out-of-home markt een omzet van ruim 68 miljard euro. Dit maakt de Duitse foodmarkt tot een zeer aantrekkelijke markt voor Nederlandse agrofood ondernemers.

Tijdens deze bijeenkomst wordt u in een dagdeel bijgepraat over de wetgeving op het gebied van leveren en het monteren van machines in Duitsland en welke financieringsmiddelen er vanuit de bank aangeboden worden. Ook hoort u het verhaal van een ervaren ondernemer die u al is voorgegaan. Investeer dus een dagdeel en u bent na afloop op de hoogte van de kansen voor uw onderneming op de Duitse markt. Uiteraard is er ook gelegenheid om te netwerken op het netwerkplein waar onder andere de KvK, FoodTechBrainport, Nedubex, STRICK – Rechtsanwälte & Steuerberater, Rabobank en Bodec aanwezig zijn.

Doelgroep
Alle Food(Tech) bedrijven die geïnteresseerd zijn om hun exportmarkt uit te breiden naar Duitsland en in het bijzonder de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Zeker voor de maakindustrie (machinebouwers en producenten in de voedingsmiddelenindustrie, robotica en automatiseringsbedrijven) is dit event interessant.

Het evenement duurt van 14.30 - 18.30 uur. Via deze link kunt u zich aanmelden. 

14.30 uur: Ontvangst en registratie

15.15 uur: Opening bijeenkomst door André Sterk (KvK) en Adil Marra (FoodTechBrainport)

15.20 uur: Woord van Welkom door door Paul Deckers/Paul de Boeff van Bodec

15.30 uur: Workshop: Leveren en monteren van machines in Duitsland door Stichting Nedubex/STRICK – Rechtsanwälte & Steuerberater, Alexander Crämer, Rechtsanwalt

15.50 uur: Workshop: Cultuur en marktentreestrategie voor de Duitse retailhandel

16.20 uur: Pauze

16.30 uur: Workshop: Investeren in Duitsland door Rabobank

16.50 uur: Rondleiding Bodec

17.15 uur: Wrap up, vragen en afsluiting

18.30 uur: Netwerkborrel en informatiemarkt: Deelnemende specialisten aan de informatiemarkt zijn: KvK, FoodTechBrainport, Nedubex, Bodec, Rabobank, STRICK – Rechtsanwälte & Steuerberater