BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Smart City missie naar Taiwan

25 maart - 29 maart | Taipei, Taiwan | Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), The Netherlands Trade and Investment Office, Utrecht Region | Deelname kost € 500 per organisatie excl. btw. Iedere extra deelnemer betaalt € 250. Reis- en verblijfskosten zijn voor eigen rekening. | Website

Heeft jouw bedrijf innovatieve Smart City oplossingen? Ben je klaar voor uitbreiding naar Azië? Wil je zakendoen, samenwerken of contacten leggen met Taiwanese bedrijven, steden en onderzoeks-instituten, of de markt verkennen? Ga dan mee met de Smart City missie van 25 t/m 29 maart 2019, geleid door Jan van Zanen, burgemeester van Utrecht, naar een van de grootste Smart City evenementen in Azie: de Smart City Summit & Expo in Taiwan.

Een onderdeel van de missie is een bezoek aan de Smart City Summit. Meer dan 30.000 bezoekers ontmoeten elkaar op de Smart City Summit en de vele forums, matchmaking- en netwerkevents. Het evenement brengt naast alle belangrijke Taiwanese steden en technologie bedrijven ook vele internationale steden, voornamelijk uit Aziatische landen samen. 

Taiwan speelt een sleutelrol in de wereldwijde hightech supply chain en is dé plaats voor productie van elektronica. Zo zijn Taiwanese bedrijven bijvoorbeeld verantwoordelijk voor bijna 90% van de computer chips wereldwijd. Door de centrale ligging in Azië, functioneert Taiwan ook als een hub voor buitenlandse bedrijven richting de grotere Aziatische markt, en dan met name het Chinese vasteland. De Taiwanese overheid zet zich in om Smart City oplossingen toe te passen in haar grote steden door middel van verschillende expirimenten en doelstellingen.

Taiwan is als gateway naar de Aziatische markt perfect gepositioneerd voor Nederlandse bedrijven om strategische partnerschappen aan te gaan met Taiwanese tech bedrijven om Smart City producten en diensten op de Taiwanese/Aziatische markt te brengen.

Burgemeester van Utrecht Jan van Zanen leidt de delegatie naar Taiwan en ondersteunt de deelnemende bedrijven en onderzoeksinstituten in de verschillende forums, matchmaking en netwerk evenementen. Vooral wat betreft de bezoeken aan de Taiwanese steden Taipei, Taichung en Taoyuan, die actief op zoek zijn naar nieuwe Smart City oplossingen, is de aanwezigheid van burgemeester Jan van Zanen van grote waarde.

Lees hier meer over de Smart City missie naar Taiwan.