BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Smart Manufacturing Inspiratiereis

19 maart - 21 maart | München | BOM, Innovation Quarter & Ministerie van Buitenlandse Zaken | Website

Bent u ook nieuwsgierig welke Smart Industry technologiën u in uw fabriek zou kunnen toepassen om deze toekomstbestendig te maken en/of houden? En wat de digitalisering van productieprocessen betekent voor het gekwalificeerd houden van uw personeel?

Ga dan van 19-21 maart 2018 met ons mee tijdens de inspiratiereis Smart Manufacturing naar München en omgeving. Leer van andere ondernemers en ontwikkelaars van Smart Industry technologieën in Duitsland. Ervaar hoe zij de technologieën van de toekomst ontwikkelen en toepassen in hun dagelijkse praktijk.

Deze Smart Manufacturing inspiratiereis wordt georganiseerd door InnovationQuarter, met ondersteuning van de initiatiefnemers van het programma Smart Manufacturing Zuid-Holland (SMITZH), de Economic Board Zuid-Holland, de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) en het Consulaat-Generaal in München.

Aan de reis kunnen maximaal 50 deelnemers meedoen.

Deze reis kent een stevig inhoudelijk programma dat ingaat op twee inhoudelijke thema's:

 1. Smart Manufacturing: Best Practices uit de huidige praktijk en Technologieën voor de fabriek van de Toekomst
 2. Smart Skills Ontwikkeling: Arbeit 4.0

Doelen:

 1. Inspiratie vinden voor de toepassing van Smart Manufacturing technologieën zoals Robotics, AI, IoT, Sensoring, etc. in de dagelijkse (MKB-)praktijk;
 2. Een beter begrip krijgen over de toekomstige technologische ontwikkelingen die op ons afkomen;
 3. Leren over de verschillende vormen waarop in Duitsland gewerkt wordt aan de 'smart skills' ontwikkeling voor (zittende) werknemers (in productie) en inclusieve technologie.

We leren van praktijkvoorbeelden en visies uit de Duitse industrie bij zowel corporates zoals Siemens als bij 'Mittelstandunternehmen' als Voxeljet in München en Augsburg. Ook nemen we een kijkje achter de schermen bij grote ontwikkelaars op dit vlak zoals Kuka Robotics en het Fraunhofer Instituut voor 'Einrichtung für Gießerei-, Composite- und Verarbeitungstechnik' (IGCV).

Dit tailor-made programma, speciaal voor Nederlandse innovatieve bedrijven en instellingen die meer met Smart Industry (Industrie 4.0) willen, zullen bijdragen aan versterking van het eigen Nederlandse netwerk op dit vlak. Deze reis wordt bovendien gedragen door een krachtig Nederlands publiek-privaat consortium, waarvan de vertegenwoordigers meereizen.

U kunt zich voor de Inspiratiereis aanmelden via deze link

Maandag 19 maart

 • Eind van de middag / begin avond: heenreis per vliegtuig vanaf Schiphol
 • Informele kennismaking met deelnemers in hotelbar

Dinsdag 20 maart
Ochtend

Middag/Avond

Woensdag 21 maart
Ochtend

 •  Kennisontbijt met presentatie over Smart Manufacturing Zuid-Holland (SMITZH)
 •  Bezoek aan Siemens Corporate Technologies: "Siemens’ view on Industrie 4.0 and Smart Manufacturing" 
 •  Bezoek aan Beierse 'Mittelstandundernehmen' of kennisinstelling**

Middag

 •  1 of 2 bezoeken aan Beierse 'Mittelstandundernehmen' of kennisinstellingen**
 •  Terugvlucht naar Schiphol