Bovengemiddelde groei regionale economie zet door in 2016

25 april 2017

Brainport Eindhoven slaagt erin voort te bouwen op de economische groei van 3,0% die in 2015 gerealiseerd is. In 2016 groeide de regionale economie met 2,8%, zo blijkt uit cijfers die het CBS vandaag bekendmaakte. De Nederlandse economie als geheel groeide met 2,2%. Het CBS meldt dat de regionale verschillen klein zijn dit jaar.

Van de vijf grootste stadsregio’s groeide de economie van regio Amsterdam het sterkst (3,0%) door de groeiende verhuur van en handel in onroerend goed, gevolgd door Brainport Eindhoven (2,8%). De economieën van de regio’s Utrecht (2,4%) en Rotterdam (2,3%) groeiden minder sterk, maar nog wel net bovengemiddeld. Den Haag had met 2,2% de kleinste groei.

Andere regio’s in de provincie Noord-Brabant lieten ook mooie cijfers zien. Midden-Brabant groeide met 2,7% en West-Brabant met 2,6%; daarmee behoren beide regio’s tot de tien snelst groeiende regio’s van Nederland. Samen met Noordoost-Brabant (1,9%) kwam de provincie Noord-Brabant uit op een groei van 2,5%. Volgens het CBS is de groei in Noord-Brabant te danken aan de omvangrijke industrie.