Brainport Eindhoven op het shirt van PSV.

Nederlandse topbedrijven en PSV slaan handen ineen voor Brainport Eindhoven.

Lees meer over deze innovatieve, vernieuwende samenwerking

Investeren in hightech is investeren in de toekomst

Kijk hoe investeringen in Brainport Eindhoven u winst opleveren.

Klik om direct te starten

SAMENWERKING IS DE DRIJVER VAN SUCCESVOLLE HIGHTECH INVESTERINGEN

Bestaat er een gouden formule om efficiënt rendement te halen uit een investering? Niet echt, maar Brainport, met Eindhoven als hart, bewijst keer op keer dat het toch mogelijk is. De regio behoort volgens de gezaghebbende Britse Financial Times tot de top drie in Europa als het gaat om het meest gunstige investeringsklimaat.

BRAINPORT BEDRIJVEN HALEN MEER GELD UIT INNOVATIE

Als technologieregio is Brainport onmiskenbaar een succes. Het is niet alleen de slimste, maar ook de sterkste economische regio van Nederland. Met de hoogste patentdichtheid per hoofd van de bevolking ter wereld worden hier de producten van morgen bedacht. Niet ieder voor zich, maar met elkaar. Het onderlinge vertrouwen en de manier van samenwerken, leiden in Brainport tot succesvolle open innovatie. Hightech en design gaan daarbij hand in hand met hoogwaardige maakindustrie en ondernemerschap. Brainport is in Nederland de regio waar bedrijven zich het meeste richten op innovatie en de grootste omzet halen uit nieuwe producten.

SAMENWERKING MAAKT EFFICIëNT INVESTEREN MET HOOG RENDEMENT MOGELIJK

BRAINPORT, EEN GOED WERKENDE INNOVATIEVE GEMEENSCHAP

De vele toonaangevende internationale OEM’s, zoals ASML, FEI, DAF, VDL, NXP en Philips en de samenwerkende keten van toeleveranciers vormen een gespecialiseerde innovatieve gemeenschap. Al deze bedrijven, waaronder ook veel innovatieve startups, werken samen met kennisinstellingen en overheden maar ook met dienstverleners, klantgroepen en designers, aan het verder ontwikkelen en vermarkten van technologische kennis. Innovaties worden in Brainport veel sneller en succesvoller naar de markt gebracht. En met minder risico door kennis en kunde te bundelen.

SLIMME IDEEEN OMZETTEN IN VERKOOPBARE PRODUCTEN

Gerenommeerde onderzoeksinstellingen zoals Solliance, Holst Centre, FOM Differ, ILI en het Data Science Center verrichten baanbrekend werk. De wetenschappers die aan deze instituten zijn verbonden, behoren tot de wereldtop. Zij bedenken ingenieuze toepassingen, onder meer op het gebied van gezondheid, licht, robotica, energie, mobiliteit en hightech systemen en materialen. Door de prominente aanwezigheid van de hightech maakindustrie in de regio, blijft het niet bij slimme uitvindingen, maar worden deze ook daadwerkelijk verzilverd.

AANDRIJVING VAN INNOVATIE DANKZIJ CAMPUSSEN

Veel van het innovatieve werk wordt verricht op speciaal daarvoor ingerichte campussen, zoals de Automotive Campus in Helmond, de Campus van de Technische Universiteit Eindhoven en de High Tech Campus Eindhoven -het voormalige NatLab van Philips- dat met haar hoge patentdichtheid de titel draagt van slimste vierkante kilometer ter wereld. Samen zijn bedrijven in staat het hoge ontwikkelingstempo binnen de hightech industrie vol te houden.

Kortom, alle voorwaarden zijn aanwezig om efficiënt te investeren met hoog rendement. Brainport biedt venture capitalists, corporate investeerders, institutionele beleggers, informals en family offices een stabiel platform om een slim georganiseerde investeringsketen te vormen. Nu en in de toekomst.

Samen maken we de toekomst!

Meer weten over investeren in Brainport Eindhoven?

Wij helpen u graag verder
Piet van der Wielen
Programmamanager Business

INVESTEREN IN HIGHTECH IS INVESTEREN IN DE TOEKOMST

8 redenen om te investeren

Lees de 8 redenen om te investeren in Brainport.

Investeringsmogelijkheden

Er zijn diverse investeringsmogelijkheden in Brainport, van campussen tot startups. Bekijk de mogelijkheden.

Samenwerken

Samenwerken op het gebied van investeren? Dat kan in Brainport.

Regionale economie groeit met bijna

%

t.o.v. 3,2% nationaal
Brainport besteedt

euro aan private R&D uitgaven
Brainport Eindhoven is goed voor ruim

%

van de totale export in machines en vervoermaterieel in Nederland
De export van goederen stijgt regionaal met ruim

%

t.o.v. 2016

Grand challenges

In Brainport bedenken we innovatieve, creatieve oplossingen voor 5 grote maatschappelijke uitdagingen: gezondheid, mobiliteit, energie, voedsel en veiligheid. Lees verder

High tech
Design

Ontvang het laatste nieuws uit Brainport Eindhoven via e-mail

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit Brainport Eindhoven? Meld u dan aan voor de Brainport Stories.

Meld u hier aan