Brainport Eindhoven op het shirt van PSV.

Nederlandse topbedrijven en PSV slaan handen ineen voor Brainport Eindhoven.

Lees meer over deze innovatieve, vernieuwende samenwerking

Acht redenen om te investeren in Brainport Eindhoven

Vanaf de startfase worden bedrijven steeds interessanter voor investeerders omdat het risico vermindert. Zeker in Brainport Eindhoven waar de hoog ontwikkelde hightech supply infrastructuur ervoor zorgt dat bedrijven hun producten sneller ontwikkelen en naar de markt brengen. Vanwege een lager risicoprofiel en lagere kosten, kunnen investeerders hun kapitaal efficiënter inzetten. Bovendien zijn suppliers binnen Brainport Eindhoven dikwijls bereid om mee te investeren.

Economische groei 2017


Acht redenen om in Brainport Eindhoven te investeren:

1. Omdat de Financial Times fDi index het zegt

De London Financial Times rangschikt Eindhoven op de 24e plaats in zijn 2018/2019 Foreign Direct Investment Index. 

2. Broeinest voor technologie, innovatie en ondernemerschap

Eindhoven, in het centrum van de regio, werd onlangs door Forbes genoemd als 'verreweg de meest inventieve stad ter wereld'. Volgens de OESO produceert Eindhoven 22,6 patenten per 10.000 inwoners; veel meer dan San Diego, die de tweede plaats met 8,9 octrooien per 10.000 inwoners inneemt. Verder scoort Nederland hoog in zowel ondernemerschap als intrapreneurship.

3. Slimme specialisatie

Gebaseerd op de specifieke technologische competenties in Brainport Eindhoven, waar vele toonaangevende internationale OEM-ers zijn gevestigd, wordt slim beleid gemaakt om het op kennis gebaseerde ontwikkel potentieel te maximaliseren. Een groot voordeel voor directe buitenlandse investeerders op het gebied van hightech systemen en materialen, in relatie tot voeding en technologie, lifetec & health, automotive en design, is de mogelijkheid om zich direct aan te sluiten bij deze gespecialiseerde innovatieve gemeenschap

4. Slimme verbindingen

Brainport Eindhoven heeft een centrale ligging in Europa en andere Europese innovatie hotspots zijn gemakkelijk te bereiken per vliegtuig, trein en auto. Een consumentenmarkt van 50 miljoen mensen ligt op slechts twee uur rijden. Slimme connecties zijn tevens de hoeksteen van de strategie van de internationale samenwerking in de regio. Brainport Eindhoven is er op gericht specifieke bijdragen aan het innovatie-ecosysteem te leveren. Deze 'laser-achtige' focus zal enkel die innovatieve bedrijven naar de regio trekken die zich vinden in een slimme en toegewijde aanpak.

5. Vertrouwen in open innovatie

FDI heeft de incubatie faciliteiten van de High Tech Campus Eindhoven (HTCE ), de Automotive Campus Helmond en de Technische Universiteit Eindhoven tot de hoogste van Europa gerangschikt. HTCE wordt beschouwd als de slimste vierkante kilometer van Nederland. Vertrouwen is een van de sleutelwoorden. Het succes van de HTCE ligt in het dynamische ecosysteem van meer dan 125 bedrijven die gevestigd zijn op één locatie, met een gemeenschappelijke ondernemende visie. Meer dan 10.000 onderzoekers werken hier aan technologieën die invloed hebben op de levens van miljarden mensen.

6. Continue verbetering

Historisch gezien heeft de regio het unieke vermogen gehad om zichzelf steeds opnieuw uit te vinden wanneer zij werd geconfronteerd met grote uitdagingen. Leiders uit de private sector, ondernemers, kennisinstellingen en overheid (Triple Helix ) hebben bewezen wendbaar, energiek en creatief te zijn in het ontwikkelen van strategieën voor de toekomst. Om directe buitenlandse investeringen aan te trekken verbetert Brainport Eindhoven continue haar innovatie, investeringsklimaat en onderwijsprogramma's.

7. Brainport is een manier van samenwerken

Brainport Eindhoven is niet enkel een regio, maar ook een filosofie en een manier van leven. Brainport Eindhoven is de thuisbasis van een netwerk van economische structuren met complete toeleverketens van zowel grote bedrijven als vele gespecialiseerde MKB, incubators en kennis- en onderzoeksinstellingen. Samen werken we aan technologieën voor vandaag en morgen. Nu kunt u investeren in de toekomst en daar vorm aan geven.

8. Soft landing

De beste manier om Brainport Eindhoven te leren kennen is om het te ervaren. Op basis van onze pijlers van slimme specialisatie en slimme verbindingen, bieden wij u een op maat gemaakt programma aan dat u in contact brengt met die partners en netwerken die relevant zijn voor uw bedrijf: zakelijke partners voor het verkennen van technologie en innovatie, verschillende gespecialiseerde campussen en incubator faciliteiten (High Tech Campus Eindhoven en de Technische Universiteit Eindhoven), evenals plaatsen om te wonen en ontspannen na een dag hard werken. Wij ontvangen u graag als onze gast in Brainport Eindhoven.

Investeringsmogelijkheden bespreken?

Neem contact op!
Piet van der Wielen
Programmamanager Business