BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Brainport International Networks

De doelstelling van Brainport International Networks is het aantrekken en behouden van studenten, kenniswerkers, bedrijven en investeerders voor de Brainport regio. Door middel van verbeterde wereldwijde branding worden (internationale) studenten, kenniswerkers, bedrijven en investeerders bekend met de regio en op de hoogte gesteld van ontwikkelingen en mogelijkheden in de regio. Hun interesse wordt gewekt en vervolgens behouden. De resultaten zijn een grotere regionale talent pool wat het vestigingsklimaat voor (buitenlandse) bedrijven verbetert, en meer bedrijven die op zoek gaan naar partners, toeleveranciers, afzetmarkten en samenwerkingsmogelijkheden in de regio. Bovendien zijn door een toenemende economische groei (buitenlandse) bedrijven sneller bereid te investeren in de regio. Brainport International Networks start met twee activiteiten: Brainport Ambassadors Network en Peer-to-Peer Networks.

In het Brainport Ambassadors Network worden Brainport ambassadeurs actief ingezet om een brug te slaan naar andere landen en gericht aandacht te genereren voor en betrokkenheid te creëren bij de Brainport regio. Ambassadeurs delen het ‘verhaal van de regio’ en hun persoonlijke ervaringen op basis van intrinsieke motivatie en trots en vergroten daarmee de instroom van talent en bedrijvigheid naar de regio.

Peer-to-Peer Networks relateren aan netwerken van gelijkgestemden. Uit onderzoek is gebleken dat mensen met een technologische achtergrond voornamelijk op inhoud naar de regio worden aangetrokken. Door middel van het delen van (persoonlijke en inhoudelijke) verhalen en blogs rondom technologische thema´s die kenmerkend zijn voor de regio worden personen zich bewust van de mogelijkheden die de regio biedt in hun vakgebied en wordt hun interesse gewekt.

Meer weten?

Wij beantwoorden graag jouw vraag
Yvonne van Hest
Program Director People (at Brainport Development)