BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Experiment 50+Mismatch ICT

Wat is een experiment?

Dit experiment gaat kijken naar hoe we in de Brainport regio werk- en opdrachtzoekenden hoogopgeleide 50+ers in de ICT kunnen koppelen aan werk of opdrachten.

We zien in Nederland en ook in de Brainport regio een toenemende werkloosheid onder 50+ers. Het blijkt voor deze groep steeds lastiger om aan een opdracht of baan te komen. Daarnaast zien we vaak een soort vicieuze cirkel ontstaan: hoe langer men zonder werk zit, hoe moeilijker het is om aan werk te komen. Van deze groep werklozen zijn er steeds meer ook hoogopgeleid in een schaarser wordend ICT-beroep. Dit experiment richt zich op deze groep hoogopgeleide, werkloze ICT-ers, maar ook mensen die op basis van hun talenten geschikt zouden zijn voor werk in de IT-sector.

Daarnaast zien we dat steeds meer werkgevers in de Brainport regio een tekort hebben aan mensen met een ICT profiel; niet alleen in de high tech en automotive sector, maar ook steeds meer in andere sectoren. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de werkloze ICT-ers gematcht worden met deze werkgevers? Wat zijn hierin voor zowel de werkzoekenden als de werkgevers obstakels en hoe kunnen we deze weghalen? Wat voor rol kunnen organisaties als het UWV en de gemeenten hierbij spelen?

Om antwoord te krijgen op deze vragen zijn we medio 2016 gestart met dit experiment. In januari 2018 zijn 40 deelnemers gestart op een leer-werk-plek. Zij zijn opgeleid tot Data Protection Officer of Programmeur. De verwachting is dat zij, na het afronden van hun leer-werk-traject, binnen een jaar bij een bedrijf in dienst zijn.

Meedoen?

Laat het ons weten
Yvonne van Hest
Program Director People (at Brainport Development)
24U Startup 06 september

24U Startup

Lees meer
Business across the border 10 september

Business across the border

Lees meer
Influencer Marketing Event 11 september

Influencer Marketing Event

Lees meer
Circulaire Economie Booster 11 september

Circulaire Economie Booster

Lees meer