BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Kennisfestival Leren in Brainport

Onder de vlag “Leren in Brainport” is in 2015, 2016 en 2017 het Kennisfestival Leren in Brainport georganiseerd met ruim 80 verschillende organisaties en meer dan 1.000 bezoekers. Koplopers op het gebied van onderwijsinnovatie konden elkaar ontmoeten en inspireren. Hoe zijn wij in staat om te zorgen voor voldoende goed opgeleide vakmensen en kenniswerkers in de regio? Dit is een essentiële randvoorwaarde voor economische groei. Het Kennisfestival Leren in Brainport biedt een platform aan iedereen die een bijdrage levert of wil leveren aan de toekomst van de arbeidsmarkt in Brainport Eindhoven. Competenties die gevraagd worden door bedrijven en kennisinstellingen veranderen voortdurend. Het gaat naast technische kennis en vaardigheden ook steeds meer om competenties als ondernemen, onderzoeken en ontwerpen (21st century skills). Hoe organiseren we in Brainport Eindhoven het leren in de toekomst voor inwoners van 0-80 jaar? Wat gebeurt er nu al en waar kunnen we samen optrekken om sneller vooruit te komen. Tijdens het Kennisfestival ‘Leren in Brainport’ kun je kennis en ervaringen delen, je laten informeren en motiveren. Het Kennisfestival biedt je de mogelijkheid om allerlei mensen te ontmoeten. Iedereen leert!

De vierde editie van het Kennisfestival zal dit jaar plaatsvinden op 22 november 2018. Dit jaar staat het festival in het teken van internationalisering en global awareness, het Kennisfestival: Beyond Borders. Geïnteresseerd in het evenement? Bezoek dan de website van het Kennisfestival en meld u kosteloos aan!

Bekijk de verschillende verhalen van Leren in Brainport in 2015:

Henk Krijnen (Strabrecht College)
Rick Vermulst (Solly Systeem)
Anne Nabuurs (Fontys Educatief Centrum)
Jeff Staes

Bekijk hieronder de aftermovies van het Kennisfestival Leren in Brainport 2016 en 2017:Bron: Studio040

Meer weten?

Wij beantwoorden graag jouw vraag
Lianne van den Wittenboer
Projectleider