BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Young Brainport Experience Programme

Het Young Brainport Experience Programme heeft als doel het sourcen, ontwikkelen, boeien en binden van jong regionaal en wereldwijd toptalent voor de economische groei van Brainport en Noord-Brabant. Door wereldwijde toptalenten al vanaf jonge leeftijd actief en intensief kennis te laten maken met de Brainport regio en Brabant wordt een pool van toptalenten gecreëerd. Deze talenten treden op als ambassadeur en zijn veel gemakkelijker aan te trekken en te behouden door de ervaringen die ze hier hebben opgedaan. Het Young Brainport Experience Programme bestaat uit twee onderdelen: de Young Brainport Class of Excellence en de Young Brainport Summer School.

Young Brainport Class of Excellence

Tijdens drie succesvolle edities (2015 – 2018) van Class of Excellence, waar 12 excellente VWO-5 leerlingen tijdens 8 bedrijvenbezoeken in één schooljaar werkten aan actuele technologische vraagstukken in de regio, gaan de Brainport Scholen zelf verder met de organisatie van dit programma. Dit ‘honours programme’ van de Brainport Scholen richt zich op leerlingen die slim zijn, maar ook beschikken over een grote maatschappelijke betrokkenheid én interesse hebben in IT en techniek.

Young Brainport Summer School
De Young Brainport Summer School (YBSS) is een onvergetelijke zomerweek voor 40 toptalenten van 15 tot 18 jaar. Deze jongeren maken op een unieke en onvergetelijke manier kennis met de Brainport regio. Hun grote belangstelling en voorliefde voor natuurkunde en technologie wordt hierbij geprikkeld door de meest geavanceerde technologische onderzoeken en toepassingen van wereldklasse van onze regio te laten zien. In combinatie met een goede mix aan sociale activiteiten met talentvolle leeftijdgenoten, is YBSS voor de deelnemers een 'life changing experience'.

De tweede editie van de Young Brainport Summer School heeft plaatsgevonden in augustus 2017. De derde editie van de Summer School vindt plaats van 11-18 augustus 2018. Klik hier

Meer weten over Young Brainport Summer School?

Wij beantwoorden graag jouw vraag
Mieke Zijlstra
Projectcoordinator Young Brainport Summerschool

Meer weten over Young Brainport Class of Excellence?

Wij beantwoorden graag jouw vraag
Patty Claassens
Projectadviseur arbeidsmarkt
24U Startup 06 september

24U Startup

Lees meer
Business across the border 10 september

Business across the border

Lees meer
Influencer Marketing Event 11 september

Influencer Marketing Event

Lees meer
Circulaire Economie Booster 11 september

Circulaire Economie Booster

Lees meer