BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Young Brainport Experience Programme

Het Young Brainport Experience Programme heeft als doel het sourcen, ontwikkelen, boeien en binden van jong regionaal en wereldwijd toptalent voor de economische groei van Brainport en Noord-Brabant. Door wereldwijde toptalenten al vanaf jonge leeftijd actief en intensief kennis te laten maken met de Brainport regio en Brabant wordt een pool van toptalenten gecreëerd. Deze talenten treden op als ambassadeur en zijn veel gemakkelijker aan te trekken en te behouden door de ervaringen die ze hier hebben opgedaan. Het Young Brainport Experience Programme bestaat uit twee onderdelen: de Young Brainport Class of Excellence en de Young Brainport Summer School.

Young Brainport Class of Excellence
De Class of Excellence is een ‘honours programme’ van de Brainport Scholen. Twaalf excellente VWO-5 leerlingen leren gedurende het gehele schooljaar over actuele vraagstukken in de regio. ‘Excellente’ leerlingen zijn niet alleen slim maar beschikken ook over een grote maatschappelijke betrokkenheid én interesse in IT en techniek. Naast de leerlingen uit te dagen en hun horizon te verbreden bouwt de Class of Excellence ook een waardevol alumninetwerk voor de regio op. De Young Brainport Class of Excellence omvat in totaal zo’n acht bijeenkomsten waarin de deelnemers aan dit honours programme werken aan cases van organisaties of instellingen uit de regio.

Young Brainport Summer School
De Young Brainport Summer School (YBSS) is een onvergetelijke zomerweek voor 40 toptalenten van 15 tot 18 jaar. Deze jongeren maken op een unieke en onvergetelijke manier kennis met de Brainport regio. Hun grote belangstelling en voorliefde voor natuurkunde en technologie wordt hierbij geprikkeld door de meest geavanceerde technologische onderzoeken en toepassingen van wereldklasse van onze regio te laten zien. In combinatie met een goede mix aan sociale activiteiten met talentvolle leeftijdgenoten, is YBSS voor de deelnemers een 'life changing experience'.

De tweede editie van de Young Brainport Summer School heeft plaatsgevonden in augustus 2017. Meer weten? Klik hier

Meer weten over Young Brainport Class of Excellence?

Wij beantwoorden graag jouw vraag
Patty Claassens
Projectadviseur arbeidsmarkt

Meer weten over Young Brainport Summer School?

Wij beantwoorden graag jouw vraag
Mieke Zijlstra
Projectmedewerker Young Brainport Summerschool