Brainport Eindhoven op het shirt van PSV.

Nederlandse topbedrijven en PSV slaan handen ineen voor Brainport Eindhoven.

Lees meer over deze innovatieve, vernieuwende samenwerking

Young Brainport Experience Programme

Het Young Brainport Experience Programme heeft als doel het sourcen, ontwikkelen, boeien en binden van jong regionaal en wereldwijd toptalent voor de economische groei van Brainport en Noord-Brabant. Door wereldwijde toptalenten al vanaf jonge leeftijd actief en intensief kennis te laten maken met de Brainport regio en Brabant wordt een pool van toptalenten gecreëerd. Deze talenten treden op als ambassadeur en zijn veel gemakkelijker aan te trekken en te behouden door de ervaringen die ze hier hebben opgedaan. Het Young Brainport Experience Programme bestaat uit twee onderdelen: de Young Brainport Class of Excellence en de Young Brainport Summer School.

Young Brainport Class of Excellence

Na drie succesvolle edities (2015 – 2018) van Class of Excellence, waar 12 excellente VWO-5 leerlingen tijdens 8 bedrijvenbezoeken in één schooljaar werkten aan actuele technologische vraagstukken in de regio, gaan de Brainport Scholen zelf verder met de organisatie van dit programma. Dit ‘honours programme’ van de Brainport Scholen richt zich op leerlingen die slim zijn, maar ook beschikken over een grote maatschappelijke betrokkenheid én interesse hebben in IT en techniek.

Young Brainport Summer School
De Young Brainport Summer School (YBSS) is een onvergetelijke zomerweek voor 40 toptalenten van 15 tot 18 jaar. Deze jongeren maken op een unieke en onvergetelijke manier kennis met de Brainport regio. Hun grote belangstelling en voorliefde voor natuurkunde en technologie wordt hierbij geprikkeld door de meest geavanceerde technologische onderzoeken en toepassingen van wereldklasse van onze regio te laten zien. In combinatie met een goede mix aan sociale activiteiten met talentvolle leeftijdgenoten, is YBSS voor de deelnemers een 'life changing experience'.

De derde editie van de Young Brainport Summer School heeft plaatsgevonden in augustus 2018. De vierde editie van de Summer School vindt plaats van 10-17 augustus 2019. Klik hier voor meer informatie.

Meer weten over Young Brainport Summer School?

Wij beantwoorden graag jouw vraag
Mieke Zijlstra
Projectcoordinator Young Brainport Summerschool

Meer weten over Young Brainport Class of Excellence?

Wij beantwoorden graag jouw vraag
Patty Claassens
Strategisch adviseur onderwijs & arbeidsmarkt
Mkb Kenniscafés 23 mei - 28 november

Mkb Kenniscafés

Lees meer
Hackathon SVB & UWV 26 oktober - 27 oktober

Hackathon SVB & UWV

Lees meer