BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

50.000 euro beschikbaar voor ontwikkeling wearables

01 mei 2017

De Europese Commissie stelt 2,4 miljoen euro ter beschikking voor de ontwikkeling van wearables, smart textiles en e-textiles via de H2020 open call WEAR Sustain. De EU wil daarmee de ontwikkeling van next generation wearables in Europa stimuleren. Wearables voorstellen kunnen ingediend worden tussen 1 april en 31 mei 2017. Er volgt een tweede open call in het najaar, waarvan de exacte data in oktober gecommuniceerd worden.

Support Event

Om initiatieven te helpen met hun projectvoorstel, organiseert Creative Ring Eindhoven 18 en 19 mei een Support Event. Op het evenement zal de jury van WEAR Sustain aanwezig zijn en belangrijke do´s en don´ts bespreken. Hierdoor kunnen de projectteams hun voorstel beter aansluiten op de verwachtingen van het Europese consortium.

Workshops & coaching

Het tweedaagse evenement omvat ook workshops over o.a. business models, data models, interface en product design en marketing. In de twee dagen gaan deelnemers met hun eigen voorstel aan de slag onder begeleiding van experts die in workshops en één op één helpen. Zowel wearables projecten als coaches en andere ´helpers´ kunnen zich gratis aanmelden via de website van Creative Ring Eindhoven. Het evenement vindt plaats in de Dutch Technology Week, 15 t/m 20 mei in en rondom Eindhoven.

Creative Ring Eindhoven

Eindhoven is één van de vijf hubs van de internationale Creative Ring community. Naast Eindhoven zijn ook Aarhus, Barcelona, Brussel en Gent aangesloten. De steden werken samen om creativiteit binnen de ring en binnen Europa te stimuleren. Dat doen zij door activiteiten en evenementen te organiseren voor artiesten, designers en makers in de creatieve industrie, alsmede voor imaginative onderzoekers, prototype makers en andere creatieven. De Creative Ring hubs organiseren verschillende evenementen rondom de open call, in samenwerking met het WEAR Sustain consortium.