BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

650 Labs ziet brood in Brainport

16 december 2015Het Amerikaanse consultancybedrijf 650 Labs overweegt om een vestiging in Brainport te openen. Dat heeft oprichter Mark Zawacki vrijdag 11 december laten weten in een gesprek met onder anderen burgemeester van Eindhoven, Rob van Gijzel. Begin 2016 volgt een tweede ontmoeting om een verdere samenwerking te bespreken 650 Labs, Axveco (de Nederlandse partner van 650 Labs), de gemeente Eindhoven en Brainport Development.

Het bedrijf van Zawacki geniet wereldwijd een grote reputatie. 650 Labs ondersteunt grote bedrijven om slim in te spelen op een snel veranderende wereld. Gevestigde ondernemingen hebben volgens Zawacki namelijk grote moeite om doeltreffend te reageren op technologische innovaties die economische markten volledig overhoop kunnen halen. Deze disruptieve werking kan zelfs de ondergang betekenen voor ze.

Naomie Verstraeten, programmamanager Brainport International Programme, was namens Brainport Development aanwezig. ¨De meeting vond plaats bij EPIC (Scaleupcity040) waar Reinier van Doorne en Evert Fila trekker van zijn, een mooie aanvulling op het ecosysteem van Brainport. Interessant aan de methodiek van 650labs is dat ze zich richten op het veranderen van het DNA van corporates. Onderdelen hiervan zijn het blootleggen van de risico's die een corporate lopen door disruptieve nieuwe business modellen én het leren van start-ups om innovatief te blijven.¨

De bijeenkomst met Zawacki en vertegenwoordigers van Brainport was vooral bedoeld als een eerste oriëntering. Daarbij kwamen onder meer de verschillen in mentaliteit tussen Silicon Valley en Nederland aan de orde. Maar ook de wijze waarop in Brainport de publiek-private samenwerking verloopt. De gesprekspartners concludeerden na afloop dat ze kunnen leren en profiteren van elkaars sterke punten.