BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Aantal Brainportscholen breidt per 1 september uit naar zes

26 juni 2015

Per 1 september 2015 treden de volgende scholen toe tot het Samenwerkingsverband Brainport Scholen: het Lorentz Casimir Lyceum, het Van Maerlant Lyceum en het Frits Philips Lyceum – Mavo. Naar verwachting zullen er per 1 januari 2016 opnieuw enkele scholen toetreden tot het samenwerkingsverband.

Op 1 oktober zijn drie scholen officieel van start gegaan als Brainport Scholen: het Heerbeeck College (Best), het Jan van Brabant College (Helmond) en het Strabrecht College (Geldrop). Het Brainport School concept is mede ontwikkeld en wordt mede ondersteund door Brainport Development. De scholen willen een onderwijsconcept ontwikkelen waarin het onderwijs in verbinding staat met de buitenwereld en waarin onze leerlingen via de 21st century skills en ‘onderzoekend, ontwerpend en ondernemend leren’ worden voorbereid op hun toekomst in de Brainport regio.