BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Additive Industries presenteert de 3de editie van Design Challenge

28 oktober 2016

Additive Industries, een jonge, innovatieve onderneming in de Brainportregio, daagt professionals en studenten uit om een technisch en/of industrieel product uit hun dagelijkse omgeving te herontwerpen voor 3D printen. Dat gebeurt in het kader van de Additive World Design for Additive Manufacturing Challenge. De winnaars van deze derde editie worden bekend gemaakt tijdens de Additive World Conference op 15 maart 2017 in Eindhoven.

Industrieel 3D printen of ´additive manufacturing´ maakt enorme sprongen en groeit enorm snel. Zelfs voor serieproductie in lucht- en ruimtevaart, automobielindustrie, medische implantaten en hightech onderdelen wordt 3D printen ingezet. Gewichtsbesparing, ‘mass customization’, doorlooptijdverkorting en prestatieverbetering zijn de belangrijkste drijfveren voor toepassing in een groeiend aantal industrieën.

Ongeëvenaarde vrijheid

De sleutel tot het succes van deze innovatieve toepassingen ligt bij de ontwerper die in het ontwerp maximaal gebruik moet maken van de mogelijkheden die deze nieuwe productietechnologie biedt. 3D printen biedt ongeëvenaarde vrijheid en om unieke eigenschappen mee te geven aan het product: dunne wanden, lichtgewicht honingraatstructuren, vormvrije kanalen in het onderdeel, integratie van diverse functies en personaliseren van individuele producten.

Inspireren

Met de presentatie van de Additive World Design for Additive Manufacturing Challenge, wil Additive Industries de groei van deze innovatieve 3D print toepassingen stimuleren en andere industrieën inspireren. Partners van deze wedstrijd zijn Altair Engineering, Ultimaker, Autodesk en CECIMO.

De deelnemers worden ondersteund door het Additive Industries team dat hulp biedt bij het optimaliseren van het productontwerp. De winnaars in beide categorieën mogen een Ultimaker 3D printer mee naar huis nemen. Daarnaast worden de winnende ontwerpen geprint in metaal.

Klik hier voor meer informatie, de beoordelingscriteria en de inzending van een ontwerp