BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

ADS Beurs in November in Someren

30 maart 2016

De Brainportregio kan weer een groot evenement bijschrijven op de agenda. Ondernemers in Asten, Deurne en Someren verzamelen zich begin november bij Natuurpoort De Heihorsten in Someren. Daar gaan ze zich presenteren aan hun klantenkring en relaties, maar ook aan elkaar. Het organisatieteam, samengesteld uit ondernemers van de drie gemeenten, wil in de toekomst telkens wisselen tussen Asten, Deurne en Someren als locatie.

Het evenement is een initiatief van de drie ondernemersverenigingen uit Asten, Deurne en Someren en het Deurnes Industrieel Contact. Met de ADS Bedrijvenbeurs komt na vier jaar een vervolg op eerdere beurzen in 2009 en 2012 in Asten. De driejaarlijkse cyclus werd vorig jaar tijdelijk onderbroken omdat er te weinig deelnemers zich hadden aangemeld. “Met de zestig ondernemers die zich hadden ingeschreven, kwamen we net te kort om een volwaardige beurs te draaien”, zegt Jan Müller van de werkgroep ADS Beurs.

Nu heeft het team van Müller vrijwel alle ingeschreven ondernemers opnieuw bereid gevonden om mee te doen. Daar bovenop verwacht de werkgroep nog zeker twintig andere deelnemers. Ook voor startende ondernemers is er alle ruimte om zich te presenteren en nieuwe contacten op te bouwen. Op 1 juni wordt de knoop definitief doorgehakt om een beursvloer te bouwen.

Beurscomplex
De ADS Bedrijvenbeurs zal plaatsvinden in een grote rijhal bij Recreatie & Ruitersportcentrum aan de Kuilvenweg 6 in Someren. Het beurscomplex krijgt een capaciteit van ruim 2000 vierkante meter. Het evenement loopt van donderdag 3 tot en met zaterdag 5 november. “De vorige beurzen waren op vrijdag tot en met zondag, maar de zondag is en blijft een echte familiedag. Met deze verschuiving verwachten we minstens zoveel publiek te trekken als bij de vorige edities. Hoewel het een echte business-to-business beurs is, kwamen er toen tussen de 3000 en 3500 bezoekers.”

Business to Business
De ADS werkgroep heeft het oude idee weer uit de kast gehaald om, als locatie voor de beurs, te gaan wisselen tussen de plaatsen Asten, Deurne en Someren. Per slot van rekening is het een Business to Business beurs, ontstaan vanuit de Ondernemersverenigingen uit Asten, Deurne en Someren, zegt Müller. Als het aan de werkgroep ligt, kan Deurne alvast in de agenda 2019 van Brainport worden aangevinkt als locatie van de volgende ADS Bedrijvenbeurs.

Ondernemers uit Asten, Deurne en Someren die zich willen aanmelden of meer informatie zoeken, kunnen terecht op de website www.adsbeurs.nl