Brainport Eindhoven op het shirt van PSV.

Nederlandse topbedrijven en PSV slaan handen ineen voor Brainport Eindhoven.

Lees meer over deze innovatieve, vernieuwende samenwerking

Auto's delen via Amber straks ook in Utrecht, Amsterdam en Rotterdam

08 november 2017

Een mooie stap voor de Eindhovense autodeelaanbieder Amber. De startup laat weten een totaal van 500.000 euro aan subsidies en private investeringen te hebben ingezameld.

Een groot deel van de investering komt van Jan Scholt, oprichter van Scholt Energy Control, een business-to-business energieleverancier die actief is in Nederland, België en Duitsland. Scholt is van plan om in 2018 de leidende investeerder te worden in de volgende - serie A - investeringsronde.

Scholt is een bekende zakenman en investeerder uit Brabant. Hij is een enthousiast voorstander van innovatie in bedrijven en zegt dat hij overtuigd was van Amber’s visie tijdens de eerste ontmoeting met de CEO van het bedrijf, Steven Nelemans.

"Amber richt zich op een gat in de markt dat het potentieel heeft om echt groot te worden", legt Scholt uit. “Ik hoop dat ik hen niet alleen met geld maar ook met mijn ervaring in het opbouwen van een bedrijf kan helpen.”

Amber startte in mei bij ABN AMRO in Eindhoven met een vloot elektrische deelauto’s en sindsdien is het slimme, energieneutrale alternatief voor leaseauto's uitgebreid naar de High Tech Campus Eindhoven. Met deze recente investering kan Amber uitbreiden naar andere grote steden in Nederland, waaronder Utrecht, Amsterdam en Rotterdam.

Nelemans: "Ons doel is altijd geweest om een wereldleider te worden op het gebied van mobiliteit. Met Jan aan onze kant zijn we een stap dichter bij dit doel ".

Over Amber
Amber is een nieuwe generatie carsharing platform dat een intelligente app en aangepaste elektrische BMW i3's gebruikt om het aantal auto's dat nodig is om een bepaald aantal mensen te bedienen drastisch te verminderen. 

Met de Amber app zijn gebruikers verzekerd van on-demand toegang tot elektrische mobiliteit. De service is momenteel beschikbaar voor bedrijven en is uiterst handig, betaalbaar en milieuvriendelijk, waardoor organisaties hun leasewagenpark kunnen verkleinen en de uitstoot van broeikasgassen kunnen terugdringen. 

Amber’s visie is om wereldwijd on-demand mobiliteit te kunnen bieden, met behulp van de zelfrijdende Amber One, de auto die speciaal wordt gebouwd om te delen.