BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

ASML-topman in Raad van Toezicht TU/e

06 januari 2016


Peter Wennink, CEO bij ASML, treedt toe tot de Raad van Toezicht van de Technische Universiteit Eindhoven. Dat maakte voorzitter Jan Mengelers van het College van Bestuur van de TU/e maandag 4 januari bekend tijdens zijn nieuwjaarsrede. Wennink volgt Marc de Jong van Philips op als vertegenwoordiger van de industrie. De Jong is teruggetreden vanwege een nieuwe baan in het buitenland.

Volgens voorzitter Baptiest Coopman van de TU/e Raad van Toezicht is het zeer goed voor de universiteit om de voorzitter van een toonaangevend, internationaal en technisch bedrijf als ASML aan boord te krijgen. “Peter Wennink is een energieke leider die bewust tijd wil investeren in de volgende generatie. Hij bekleedt een belangrijke positie binnen de regio Brainport en heeft een uitgesproken visie op onderwijs en onderzoek.”

Ook Jan Mengelers is ingenomen met het aantreden van Wennink. Die is volgens hem van grote waarde voor de universiteit. “De TU/e en het bedrijfsleven in de regio koesteren van oudsher sterke banden. Bovendien maakt ASML, net als de TU/e, deel uit van het DNA van deze regio en is de samenwerking al hecht. We zijn beiden bezig met onderzoek en techniek op de grens van wat mogelijk is. Het is een bestendiging van onze relaties.”

Dream & Dare

De TU/e bestaat dit jaar 60 jaar en dat wordt gevierd van 22 tot en met 24 april met het zogeheten Dream & Dare festival. Het evenement wordt een mix van technologie, innovatie, muziek, kunst, debat, wetenschap, eten en drinken. Het driedaagse feest is overigens niet alleen bedoeld voor studenten en medewerkers, maar ook voor de stad en regio.

Atlas

Verder meldde Mengelers dat het markante TU/e hoofdgebouw uit 1963 na de afronding van een opknapbeurt in 2018 een nieuwe naam krijgt: Atlas. De universiteit had hiervoor een oproep gedaan onder studenten en personeel. Dat leverde een lijst van driehonderd namen op. Het gebouw zal straks, naast allerlei algemene voorzieningen, onderdak bieden aan de faculteiten Industrial Design, Industrial Engineering &Industrial Sciences, alle diensten en het College van Bestuur.

Fotocredits: René Manders