BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Beckhoff opent kantoor in Eindhoven

12 februari 2018

EINDHOVEN – Automatiseringsbedrijf Beckhoff Automation BV opende afgelopen week een kantoor aan de Dillenburgstraat in Eindhoven. Het bedrijf heeft een hoofdkantoor in Duitsland en vestigingen in zestig landen. In Nederland heeft Beckhoff een hoofdvestiging in Haarlem. Vanwege de aanhoudende groei van Beckhoff en haar klanten in het zuiden van het land vestigt het bedrijf zich ook in Brainport Eindhoven.

Beckhoff levert en implementeert open automatiseringssystemen gebaseerd op PC-compatibele besturingstechnologie. Het productenpakket omvat Industrie PC's, veldbuscomponenten, besturingssoftware en aandrijftechniek. De componenten en systemen van Beckhoff worden over de gehele wereld gebruikt bij een grote verscheidenheid aan toepassingen, lopend van 'high-speed' machines tot intelligente gebouwenbeheersystemen.

Extra ondersteuningspunt voor klanten in Zuid-Nederland
Het Eindhovense kantoor biedt haar klantenkring in het zuiden een extra ondersteuningspunt voor de verkoop, training en implementatie van automatisering-systemen in de maakindustrie. Brainport Development begeleidde het bedrijf in haar zoektocht naar een geschikte locatie en is verheugd met de vestiging van Beckhoff in Eindhoven.

Extra werkgelegenheid en versterking van slimme maakindustrie  
“Beckhoff is een bekende naam, het bedrijf brengt bovendien niet alleen extra werkgelegenheid met zich mee, maar versterkt ook het cluster op gebied van de slimme maakindustrie,” aldus waarnemend directeur van Brainport Development Joep Brouwers. “We gaan daarom in de toekomst kijken op welke manier we Beckhoff optimaal kunnen verbinden met het ecosysteem.”

Eindhoven is een logische keuze
Erik Reichardt is aangesteld om de vestiging verder te laten groeien. Voor hem is de vestiging in Eindhoven een logische keuze. “Beckhoff is een bedrijf dat vooroploopt in ontwikkeling en innovatie op het gebied van automatiseringssystemen,” aldus Reichardt. “Dit sluit naadloos aan op het karakter van de Brainport regio, daarom was een tweede kantoor in Eindhoven voor de hand liggend. Bovendien bevindt een belangrijk deel van onze klanten zich al in Zuid-Nederland, vanuit Beckhoff Eindhoven kunnen we nog betere ondersteuning en nauwere samenwerking gaan realiseren.”

Eerste vacatures zijn uitgezet
De beoogde korte tot middellange termijn groei van het automatiseringsbedrijf is vijf tot tien medewerkers. De eerste vacatures staan al uit. Het bedrijf zoekt onder meer applicatie support engineers en technisch commerciële medewerkers.