Brainport Eindhoven op het shirt van PSV.

Nederlandse topbedrijven en PSV slaan handen ineen voor Brainport Eindhoven.

Lees meer over deze innovatieve, vernieuwende samenwerking

Belang internationals Brainport in globale media

15 maart 2017

Zaterdag 11 maart stond Brainport in de internationale spotlight. Zal de uitkomst van de verkiezingen invloed hebben op de open en globale economie en gemeenschap van de regio? In het BBC World radioprogramma In the Balance werden wethouder Economische Zaken van gemeente Eindhoven Staf Depla, senior vice president HR van ASML Harry de Vos, Kavitha Varathan van het Expat Spouse Initiatieve en programmamanager Arbeidsmarkt van Brainport Development Yvonne van Hest geïnterviewd. De kern van het gesprek was het belang van internationale kenniswerkers voor onze high tech regio, met het oog op de verkiezingen van 15 maart.

Belang internationals

De grote internationale community in Eindhoven levert een cruciale bijdrage aan de economie en is waardevol voor de samenleving. Wethouder Depla benadrukte de samenwerking in de regio tussen onderwijs, overheid en bedrijfsleven als belangrijk profiel van de Brainport regio. Juist door deze samenwerking, is iedereen hier zich ervan bewust dat talent van over de hele wereld nodig is om de regio sterk te maken en innovatie aan te moedigen.

Vertrouwen in de toekomst

Het panel reageerde met vertrouwen op vragen over een mogelijke koerswijziging van het beleid door het nieuwe kabinet. Ook na de verkiezingen van 15 maart is de verwachting dat de nieuwe regering zal investeren in de open en globale economie die Nederland, en zeker Brainport, is.

Benieuwd naar de visie van het panel op de internationals in onze regio en de komende verkiezingen? U kunt het gehele interview hier terugluisteren: