BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Belgische vervoerder De Lijn koopt 131 VDL-bussen

01 april 2016

Het Belgische personenvervoersbedrijf De Lijn heeft opnieuw een grote order bij VDL Bus & Coach geplaatst. In totaal omvat de bestelling 121 VDL Citea’s SLE en 10 rijschoolbussen. Deze order is een uitbreiding op de 76 bussen die in augustus 2015 besteld zijn. VDL Bus & Coach maakt deel uit van de VDL Groep met het hoofdkantoor in Eindhoven. De bestelling onderstreept nog eens de vooraanstaande rol die de Brainportregio op het gebied van Automotive speelt.“Wij zijn enorm blij met deze grote vervolgorder van De Lijn. Binnen drie jaar heeft De Lijn in totaal 345 bussen en 41 microbussen bij ons besteld. Wij zijn er trots op dat we zoveel bussen voor De Lijn mogen bouwen”, aldus Peter Wouters, Managing Director van VDL Bus Roeselare, de fabriek waar de Citea’s voor De Lijn geproduceerd worden. De eerste nieuwe bussen worden in het voorjaar van 2017 geleverd.

Zuinig
Bij de toewijzing van de order lag de nadruk op kwaliteit, duurzaamheid en TCO (Total Cost of Ownership) waarbij niet alleen de aankoopprijs maar ook de kosten van verbruik en onderhoud een rol spelen. De modulaire bouwwijze van de Citea range zorgt ervoor dat alle modellen profiteren van de typische Citea kenmerken. Door innovatieve lichtgewichtconstructies hebben de Citea’s een laag eigengewicht. Dit, in combinatie met zuinige motoren, resulteert in een gunstig brandstofverbruik en een geringere uitstoot van schadelijke stoffen. De Citea’s zullen op diverse lijnen in Vlaanderen ingezet worden.