Brainport Eindhoven op het shirt van PSV.

Nederlandse topbedrijven en PSV slaan handen ineen voor Brainport Eindhoven.

Lees meer over deze innovatieve, vernieuwende samenwerking

Bezoekers e-healthweek positief verrast door zorginnovatie

06 februari 2017

Meer dan tweehonderd bezoekers hebben tijdens de nationale e-healthweek, die eind januari plaatsvond, de mogelijkheden van e-health ervaren. Deze actieweek is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. In dit kader organiseerde Coöperatie Slimmer Leven 2020, samen met ZuidZorg, ZuidZorg Extra, Brainport Healthy Living en liever thuis!, een tweedaags evenement om inwoners van de Brainport regio en geïnteresseerden kennis te laten maken met e-health. Bezoekers konden gratis binnenlopen bij de Ontmoet en Groetpleinen van ZuidZorg Extra in Eindhoven en Veldhoven. Wethouder Mariënne van Dongen, onder andere verantwoordelijk voor de portefeuilles welzijn, gezondheidsbeleid en zorg bij de gemeente Veldhoven, bracht op vrijdag ook een bezoek.

Zorginnovaties
De aanwezigen konden zelf verschillende producten en diensten ervaren. Zo was er LEA; een robot vermomd als rollator. Deze innovatieve robot zorgt ervoor dat ouderen langer zelfstandig kunnen blijven. Daarnaast konden het elektronische slot vanPrettig Thuiswonen en de Medido medicijndispenser van Philips uitgeprobeerd worden, werd het beeldbellenvia een tablet gedemonstreerd en konden bezoekers de interactie opzoeken via de Belevenistafelvan Onwijs. Ook zorgrobot Zora stal het hart van menig bezoeker en toonde aan hoe ver innovatie gaat tegenwoordig. Naast het uitproberen van de verschillende oplossingen, werden de bezoekers geïnformeerd over de mogelijkheden en ontwikkelingen in e-health.

Betrekken eindgebruikers
Voor veel bezoekers was dit de eerste keer dat ze concreet in contact kwamen met e-healthoplossingen. Veel aanwezigen waren dan ook positief verrast door alle technologische ontwikkelingen. Dit past goed bij de doelstelling van Coöperatie Slimmer Leven 2020 om de eindgebruiker meer te betrekken bij alle activiteiten die er op dit gebied plaatsvinden in de Brainport regio. De e-healthweek markeert de start voor een reeks toekomstige evenementen om de inwoners van de regio vaker in contact te brengen met alle zorginnovaties.