BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Bitcoins pinnen op High Tech Campus Eindhoven

05 mei 2017

High Tech Campus Eindhoven (HTCE) presenteert op 8 mei een nieuwe ‘Bitcoin ATM’. Elke voorbijganger met een smartphone kan vanaf dan bij die pinautomaat direct Bitcoins kopen en verkopen. Ook de ‘crypto-valuta’ Ethereum (met ‘de ether’ als munteenheid) is twee maanden beschikbaar op de geavanceerde betaalautomaat.

Blockchain technologie
De Bitcoin ATM is meer dan alleen een transactiestation voor Bitcoins. Het is een laboratorium voor elke toekomstige munteenheid die gebaseerd is op Blockchain technologie. Blockchain maakt het mogelijk om financiële transacties te doen zonder tussenkomst van een centrale bank. In de toekomst zullen ook andere crypto-valuta via de Bitcoin ATM beschikbaar zijn. "Blockchain technologie is de grootste uitvinding na de introductie van het internet,’ zegt Herman Vissia, directeur van Byelex, samen met HTCE partner in dit project. ‘Deze betaalautomaat is een mogelijkheid om aan de toekomst te ruiken en eenvoudig kennis te maken met Bitcoin en Ethereum. Wij zijn verheugd dat wij samen met High Tech Campus Eindhoven deze spannende technologie naar de gebruiker mogen brengen. En dat op een toplocatie, waar de wereldwijde innovaties van de toekomst worden uitgedacht en vormgegeven."

Living lab
Hilde de Vocht, marketing manager van High Tech Campus Eindhoven: "Wij zien de Campus als een living lab waar onze Campus community in aanraking komt met de nieuwste technologieën. De komst van de Bitcoin ATM naar de Campus past perfect in dit gedachtegoed. We hopen hiermee onze bedrijven en medewerkers te inspireren op het gebied van Blockchain technologie."

De automaat is vanaf 8 mei te vinden in gebouw The Strip (HTC 1, eerste verdieping, boven Grand Café the Colour Kitchen). De onthulling van de Bitcoin ATM gaat samen met een Campus New Technology Seminar waar verschillende experts hun licht laten schijnen over Bitcoin en Blockchain. Dit seminar is volledig volgeboekt voor publiek.