Brainport Eindhoven op het shirt van PSV.

Nederlandse topbedrijven en PSV slaan handen ineen voor Brainport Eindhoven.

Lees meer over deze innovatieve, vernieuwende samenwerking

Brainport: 'Communication Teapot' van ontwerper Daria Biryukova

20 september 2016

In de reeks ‘Made in Brainport’ laat Yksi Connect in een roulerende expositie werk zien van jonge ontwerpers uit de Brainportregio. Daria Biryukova bijt het spits af. Van 20 september tot 21 december 2016 toont zij haar project 'Communication Teapot' bij Brainport Development, Emmasingel 11 Eindhoven.

Biryukova nam begin 2014 deel aan het Erasmus programme of mobility aan de Design Academy Eindhoven, afdeling Man and Mobility. Inmiddels woont en werkt zij in Eindhoven.


Biryukovaheeft onderzoek gedaan in Oezbekistan, door plaatselijke ambachtslieden te bezoeken en samen met hen te experimenteren met traditionele materialen, vormen, kleuren en texturen.

In haar onderzoeksproject analyseerde Daria Biryukova hoe modern design en traditionele ambachten elkaar ontmoeten, waar ze elkaar kruisen, hoe ze elkaar kunnen versterken en hoe Oosterse en Westerse waarden samengaan. In het keramische centrum van Oezbekistan werkte ze samen met plaatselijke ambachtslieden. Er ontstond een levendige discussie en inspirerend onderzoek over de voedsel en thee traditie. Dit leidde tot de transformatie van vormen, patronen en glazuren, die geleidelijk uitgroeiden tot de nieuwe serie “communication teapots”.

Mede mogelijk gemaakt door: Yksi Expo, Yksi Connect, Brainport Development

De expositie is geopend tijdens kantooruren.