Brainport Eindhoven op het shirt van PSV.

Nederlandse topbedrijven en PSV slaan handen ineen voor Brainport Eindhoven.

Lees meer over deze innovatieve, vernieuwende samenwerking

Brainport Eindhoven zet future mobility op de kaart tijdens missie naar VS

30 april 2018

Volgende week (7 tot 10 mei) bezoeken diverse bedrijven en organisaties uit Brainport Eindhoven New York tijdens een Smart City missie onder leiding van burgmeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb. Tijdens het vierdaagse programma laten deelnemende Nederlandse bedrijven en organisaties hun best practices zien en verkennen zij hun zakelijke kansen in, samenwerkingsmogelijkheden met en/ of uitbreidingsmogelijkheden naar de VS.

Focus voor Brainport op smart mobility
Een uitgebreide Nederlandse delegatie neemt deel aan de missie waarbij de nadruk ligt op circulair bouwen en circulaire stedelijke ontwikkeling (Circular Building & Circular Urban Development) en slimme en groene mobiliteit (Smart & Green Mobility). Voor Brainport Eindhoven ligt de focus specifiek op future mobility. Bedrijven en organisaties uit de regio die deelnemen zijn onder meer Tom Tom, 2Getthere, OC Mobility, Atos, en Goudappel Coffeng.

Voor de deelnemers aan het congres organiseert Brainport Eindhoven een future mobility track met site visits en workshops. Ook worden er diverse pitches gegeven en panel posities ingevuld.

Samenwerken om NL smart city expertise te positioneren
De Nederlandse ‘Smart Cities’ Eindhoven, Amsterdam en Rotterdam slaan met RVO tijdens deze innovatiemissie de handen ineen om kennis en ervaring over de uitdagingen van duurzame stedelijke ontwikkeling met belanghebbenden van over de hele wereld te delen en Nederlandse smart city expertise op de kaart te zetten op het vlak van fysieke en digitale infrastructuur, gezondheid, onderwijs, duurzaamheid, veiligheid en mobiliteit.

De missie is een mooi voorbeeld van hoe de Nederlandse partners van Trade & Innovate NL, het Nederlandse Consulaat Generaal in New York, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) samenwerken om de Nederlandse sector op de kaart te zetten.

Lees meer over de missie, deelnemende organisaties en bedrijven en het programma op: https://nlsmartcities.com/new-york-2018/