Brainport Eindhoven op het shirt van PSV.

Nederlandse topbedrijven en PSV slaan handen ineen voor Brainport Eindhoven.

Lees meer over deze innovatieve, vernieuwende samenwerking

Brainport in bedrijf : Raxtar

12 december 2015

  • IMG 6106
  • IMG 6108
  • IMG 6158
  • IMG 6179

Raxtar is een bedrijf in Veldhoven dat letterlijk tot grote hoogte is gestegen. De onderneming ontwerpt en bouwt liften voor de hoogste wolkenkrabbers in de Verenigde Staten en Europa. Mede-eigenaar Pascal Matheeuwsen van Raxtar toonde zijn onderneming met terechte trots aan de gemeenteraadsleden van Veldhoven tijdens Brainport in Bedrijf. Een toonbeeld van innovatie, samenwerking, voortvarend ondernemerschap en internationaal aanzien.

Na een korte introductie door wethouder Piet Wijman en algemeen directeur Imke Carsouw van Brainport Development, kon Pascal Matheeuwsen zijn bedrijf over het voetlicht brengen. Met zichtbare trots en veel enthousiasme vertelde hij over de innovatieve liften van Raxtar. Ze zijn niet alleen snel en robuust, maar ook ‘groen’. Zo vangen in Rotterdam vangen de Veldhovense liften energie op tijdens het dalen die daarna weer wordt gebruikt bij het stijgen.

Co-makers

Het zijn dit soort slimme toepassingen in combinatie met hoge kwaliteitseisen die Raxtar internationaal op de kaart hebben gezet als liftenbouwer. Maar het bedrijf in Veldhoven koestert zijn regionale verbondenheid. “De beste liften ter wereld komen uit Veldhoven. Hier op de werkvloer zie je maar een klein deel van de schakel. We hebben op andere continenten partners om markten te betreden en in de regio ‘co-makers’ zonder wie we nooit zo ver zouden zijn geraakt. Het zijn allemaal familiebedrijven met een grote historie. Specialisten met wie we samen de kwaliteitscontrole verrichten, certificeren, samenstellen en verschepen. Ze maken deel uit van ons succes.”

Brainport Talent Box

Raxtar heeft een grote ambitie om verder te groeien. Dat betekent niet alleen een goede financiële grondslag en stoeien met banken en investeerders , aldus Matheeuwsen. “Natuurlijk zijn geld en middelen belangrijke factoren, maar de echte voorwaarde voor groei zijn goede vakmensen.” Reden voor Raxtar om zich aan te sluiten bij de Brainport Talent Box. Matheeuwsen: “Afgelopen maandag is bij ons een ingenieur begonnen dankzij dit initiatief. Daar zijn we heel blij mee.”

Bekijk hier de video