BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Brainport Industries presenteert zich op mondiale technologiebeurs

13 december 2016

Brainport Industries en Nederlandse toeleveranciers hebben wederom samen een eigen paviljoen op de Hannover Messe 2017. Op de grootste technologiebeurs ter wereld – die plaatsvindt van 24 tot en met 28 april 2017 – gaan ze onder andere innovatieve samenwerkingsprojecten van start-ups en higtech bedrijven tonen aan het publiek.

Het centrale thema van de Hannover Messe 2017 is Industrie 4.0 met als motto 'Integrated Industry - Creating Value'. Hiermee belooft de beurs een hotspot te worden van de laatste technologische trends en ontwikkelingen. Net als voorgaande jaren komt er een Dutch Industrial Supply Paviljoen in hal 4 van de Hannover Messe. Op het paviljoen staan start-ups, gespecialiseerde toeleveranciers, system suppliers en hard- en softwareleveranciers. Zij laten interessante innovaties zien; vaak in samenwerking met Duitse partners.

Internationale profilering

De organisatie is in handen van Brainport Industries, Holland Innovative, Koninklijke Metaalunie, Mikrocentrum en NEVAT in samenwerking met Hannover Consultancy en de ministeries van Economische en Buitenlandse Zaken. Met een gerichte mediacampagne en een interessant lezingenprogramma willen de samenwerkende organisaties meer internationale bezoekers trekken om de Nederlandse maakindustrie nog beter op de kaart zetten. Het lezingenprogramma wordt afgestemd op het thema van de Hannover Messe, met aandacht voor de digitale transformatie in Nederland. Daarnaast worden diverse (internationale) delegaties ontvangen om met elkaar te netwerken.

Voorbereiding

Vanwege de omvang van de beurs, oriënteren bezoekers zich ruim van te voren om efficiënt en gericht bedrijven te bezoeken. Daarom wordt tijdig gestart met de werving van geïnteresseerde bedrijven zodat zij zich optimaal kunnen profileren; zowel via de kanalen van de Deutsche Messe als via de Nederlandse mediacampagne.

Grootste technologiebeurs

De Hannover Messe trekt ieder jaar ruim 220.000 bezoekers uit meer dan 90 landen. In 2016 bood de technologiebeurs ruimte aan 5200 exposanten uit 75 landen. Het evenement heeft een internationale uitstraling, niet alleen richting het Duitse bedrijfsleven, maar ook naar internationale media, de vakpers, politici en opinieleiders. Ieder jaar kiest de beurs één partnerland dat extra in de spotlights staat. In eerdere jaren waren dat onder meer China, Rusland, Nederland en Amerika. Deze keer is Polen aan de beurt.

Inschrijven voor het Dutch Industrial Supply Paviljoen kan tot 9 januari 2017 via de website www.dutchindustrialsupply.nl.