Brainport Eindhoven op het shirt van PSV.

Nederlandse topbedrijven en PSV slaan handen ineen voor Brainport Eindhoven.

Lees meer over deze innovatieve, vernieuwende samenwerking

Burgemeester van Taipei bezoekt Brainport vanwege Smart City Solutions

19 januari 2018

Op dinsdag 30 en woensdag 31 januari bezoekt de burgemeester van het Taiwanese Taipei Ko Wen-Je Brainport Eindhoven voor een kennismakingsgesprek met de burgemeester van Eindhoven John Jorritsma. Aanleiding van het bezoek is de interesse van Tapei in de smart city ontwikkelingen en het start-up klimaat in Brainport Eindhoven. Deze ontwikkelingen worden door overheid, bedrijfsleven en media in Taiwan op de voet gevolgd.

Eindhoven heeft al langere tijd een warme band met Taiwan. De interesse van de Taiwanese overheid, bedrijfsleven en media gaan in het bijzonder uit naar de smart city oplossingen die in de regio worden ontwikkeld op onder meer het gebied van energie, veiligheid en watermanagement. Daarnaast zijn er inspanningen om start-ups hier en in Taiwan aan elkaar te koppelen. Tijdens het bezoek van de burgemeester van Taipei aan Eindhoven reist daarom zowel een start-up delegatie als een aanzienlijk aantal Taiwanese journalisten mee.

De afgelopen jaren vonden veelvuldig bezoeken van Taiwanese delegaties aan onze regio plaats waarbij onder meer de onderwerpen ouderenzorg en start-ups aan bod kwamen. Ook bezochten bedrijven uit de regio Taiwan. Daarnaast besteedde Taiwanese media veelvuldig aandacht aan de regio. Onder meer in oktober 2016 toen het Taiwanese televisieprogramma TVBS een bezoek bracht aan Holst Centre, de Technische Universiteit Eindhoven, het living lab op Stratumseind en meer. Ook stond het tv-programma stil bij het principe van open innovatie en het hoge aantal patenten. Klik hier voor de uitzending.