Brainport Eindhoven op het shirt van PSV.

Nederlandse topbedrijven en PSV slaan handen ineen voor Brainport Eindhoven.

Lees meer over deze innovatieve, vernieuwende samenwerking

Burgers praten met EU- commissaris over gezondheidszorg

08 juni 2016

Interesseert het volksgezondheids- en gezondheidsbeleid u? Vindt u dat moderne technologieën zoals e-gezondheidszorg en mobiele gezondheidszorg behandeling en zorg kunnen ondersteunen? Of heeft u vragen of ideeën op het gebied van voedselveiligheid? Op 9 juni gaat Eurocommissaris Vytenis Andriukaitis in het NatLab/Plaza Futura Eindhoven daarover in gesprek met Nederlandse burgers. U bent van harte welkom om mee te praten.

De heer Andriukaitis leidt het team dat verantwoordelijk is voor Gezondheid en Voedselveiligheid. Onder leiding van moderator Jan Paternotte, fractievoorzitter D66 in Amsterdam, zal hij samen met wethouder Mary-Ann Schreurs van Eindhoven en Margo Brands van de Patiëntenfederatie NPCF ingaan op alle vragen en suggesties van het publiek.

Deze dialoog is er één uit een serie die de Commissie houdt in alle landen van de Europese Unie. Het debat biedt het grote publiek de gelegenheid rechtstreeks met politici van de EU te spreken over hun rechten, het soort Europa waar ze willen leven en hun verwachtingen inzake de EU.

Voorprogramma

Dat de dialoog in Eindhoven plaatsvindt, heeft alles te maken met de baanbrekende innovaties die de Brainportregio levert op het gebied van gezondheidszorg. Bij veel van de projecten die in Brainport worden uitgevoerd, is de EU nauw betrokken door expertise of middelen in te zetten. Naar aanleiding van het bezoek van Eurocommissaris Andriukaitis hebben daarom een aantal organisaties uit de Brainportregio hun handen ineen geslagen om ook een voorprogramma aan te bieden om meer specifiek de regionale vraagstukken over de technische en sociale innovaties te bespreken.

Dat voorprogramma ziet er als volgt uit:

Moderator: Cees Donkers, urban designer van Eindhoven
14.30 uur: Inloop met koffie, thee
15.00 uur: Vier korte inleidingen van initiatiefnemers. Vragen en antwoorden, onderling en met de zaal
16.45 uur: Pauze met drankjes

Hoofdprogramma:

Moderator: Jan Paternotte, fractievoorzitter D66 Amsterdam
17.15 uur: Drie korte introducties van de sprekers, daarna vragen en antwoorden, onderling en met de zaal
18.15 uur: Pauze met hapjes en drankjes
18.45 uur: Afsluiting

Voertaal

De voertaal tijdens het voorprogramma is Nederlands.
Voor het gesprek met Eurocommissaris Andriukaitis is Engelse vertaling beschikbaar via headsets naar en vanuit het Nederlands.

Aanmelding
Deelname aan deze bijeenkomst is gratis; aanmelden is echter verplicht. Reageer daarom per omgaande, want het aantal plaatsen is niet ongelimiteerd. Aanmelden kan via deze link.