BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Campus Internationale School Eindhoven in gebruik genomen

04 november 2013


Op 9 september opende de nieuwe Campus aan de Oirschotsedijk in Eindhoven haar deuren voor alle leerlingen van de Internationale School Eindhoven. In totaal krijgen nu ongeveer 800 kinderen internationaal onderwijs op de Campus. De Campus is niet alleen een school, maar dient ook als ontmoetingsplaats voor buitenlandse kenniswerkers en hun gezinnen, waardoor de Brainport regio voor hen nog aantrekkelijker wordt.

De leerlingen van de Secondary School zijn al op woensdag 4 september gestart, de Primary School is vanaf 9 september gestart op de prachtige nieuwe locatie. De Campus Internationale School Eindhoven biedt diverse voorzieningen, zoals buitenschoolse opvang die meteen van start gaat, aangeboden door Kinderstad. Bij voldoende belangstelling gaat ook het kinderdagverblijf voor 0-4 jarigen van start. Op de Campus is een mediatheek, een restaurant en volop ruimte voor sport. Behalve een sporthal, die voldoet aan NOC*NSF eisen, is er op het terrein een atletiekbaan en een voetbalveld.

Begin 2012 begon de ombouw van de voormalige De Constant Rebecque Kazerne. Vijf monumentale panden zijn grondig verbouwd en drie nieuwe gebouwen zijn verrezen. Ook is een ondergrondse corridor met diverse verblijfsruimtes aangelegd, die de gebouwen met elkaar verbindt. De Campus Internationale School Eindhoven wordt bekostigd door de gemeente Eindhoven en de Stichting Primair en Voortgezet Onderwijs Zuid-Nederland en gesponsord door diverse overheden en het bedrijfsleven. De Campus Internationale School Eindhoven moet ertoe bijdragen dat de Brainport Regio Eindhoven nog aantrekkelijker wordt voor kenniswerkers. De feestelijke officiële opening staat gepland op 4 en 5 april 2014.