BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Clearcable opent Europees hoofdkantoor in Brainport Eindhoven

19 september 2017

Telecommunicatiebedrijf Clearcable opent een Europees hoofdkantoor in Brainport Eindhoven. Het bedrijf is gevestigd in de Canadese stad Hamilton en heeft gekozen voor Eindhoven om haar Europees hoofdkantoor te openen. Het bedrijf gaat opereren vanuit Twinning Center op de TU/e campus. Het Intelligent Community Forum, een wereldwijd netwerk van steden en regio’s met een centrale denktank dat Brainport Eindhoven in 2011 uitriep tot slimste regio ter wereld, speelde daarbij een voorname rol. 

De vraag naar bandbreedte is een wereldwijd fenomeen. Clearcable is een Canadees telecommunicatiebedrijf met haar hoofdkantoor in de stad Hamilton. Het bedrijf heeft een brede set aan competenties op het vlak van het ontwerpen, bouwen en ondersteunen van breedband netwerken die communicatie van diverse omvang over de gehele wereld. Clearcable baseert haar dienstverlening op integriteit, innovatie en betrouwbaarheid. Door nieuwe productontwikkeling en groei van dienstverlening wil het bedrijf haar technologie en klantenkring blijven door ontwikkelen en vergroten.

Bijdragen aan innovatieve cultuur

“We zijn vereerd dat we ons in het kader van onze wereldwijde expansie kunnen vestigen in één van de meest intelligente gemeenschappen ter wereld,” zegt Clearcable President en oprichter Rob McCann die tevens bestuurslid is van de Intelligent Community Forum in Canada.  “We kijken ernaar uit om de innovatieve cultuur van Brainport Eindhoven te omarmen en eraan bij te dragen en zijn in het bijzonder verheugd om de directe link met Canada’s innovatie corridor te koesteren.”

Makkelijk vestigen door Brainport Development

“Brainport Development, de economische ontwikkelingsmaatschappij van de regio heeft ons goed geholpen in het proces. Dankzij hen konden wij ons snel vestigen op een flexibele en transparante manier”: aldus McCann. Joep Brouwers, waarnemend directeur van Brainport Development is zeer verheugd over de komst van Clearcable naar de regio, “zeker omdat we geloven in de synergie-effecten die samenwerking met Canadese bedrijven en andere bedrijven die de innovatieve samenwerkingscultuur van het internationale netwerk van de Intelligent Community Forum delen.”

Wilt u meer weten over Clearcable of wilt u weten hoe Brainport Development buitenlandse bedrijven kan helpen om zich hier te vestigen? Mail dan naar Ruben Fokkema of bel 06-10538038.