BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Collectie Pōur in expo ‘Made in Brainport Eindhoven’

22 februari 2018

Yksi Connect laat in de roulerende expositie ‘Made in Brainport Eindhoven’ werk zien van jonge ontwerpers uit Brainport Eindhoven. Julie van den Boorn toont een selectie van haar collectie Pōur van16 februari 2018 tot en met 21 mei 2018  bij Brainport Development op de Emmasingel 11 in Eindhoven.

Pōur:
Ontwerper Julie van den Boorn is afgestudeerd in 2016 aan de Designacademy Eindhoven. Kort daarna startte ze haar label Pōur, een Nederlands merk dat circulair design creëert met herwonnen grondstoffen. Gemaakt met eer in Nederland, door mensen met een bijzondere plek op de arbeidsmarkt.

Pōur refutes the concept of waste:
We leven in een lineair economisch systeem waarin we afval creëren. Er is een wereldwijd tekort aan grondstoffen door de manier waarop we produceren en consumeren. We moeten die lineaire dynamiek veranderen in een circulaire actie.
Een innovatief product is een product dat ook is gemaakt voor een toekomstige toepassing.

Making transition visible:
Pōur wil mensen inspireren om hernieuwbare materialen een onderdeel van hun leven te laten worden. Pōur maakt een transitie zichtbaar van TAKE – MAKE – WASTE naar urban mining.

Materialen:
De materialen van Pōur hebben al een leven meegemaakt. Werkkleding, ooit gebruikt om bruggen te bouwen en straten aan te leggen, vindt een nieuwe toepassing. De materialen dragen hun geschiedenis mee in hun nieuw design. Daarom is ieder Pōur product uniek.

Mede mogelijk gemaakt door: Yksi Expo, Yksi Connect en Brainport Development.

Collectie Pōur in expo ‘Made in Brainport Eindhoven’