Brainport Eindhoven op het shirt van PSV.

Nederlandse topbedrijven en PSV slaan handen ineen voor Brainport Eindhoven.

Lees meer over deze innovatieve, vernieuwende samenwerking

DDW thema 2016: ode aan de makers

27 juli 2016

‘The making of’ is het thema van de vijftiende editie van de Dutch Design Week (DDW). Het jubileumjaar staat daarmee in het teken van het maakproces en de makers. Ruim 2500 nationale en internationale ontwerpers tonen van 22 tot en met 30 oktober hun nieuwste werk en het beste wat design te bieden heeft. Dat gebeurt verspreid over honderd locaties in Eindhoven. In september is het complete programma bekend.

DDW stelt met de keuze voor dit thema het maakproces centraal, eert de makers en gaat de vervreemding tegen. Dat gebeurt onder meer door inzichtelijk te maken hoe de producten en diensten die we zelf dagelijks gebruiken tot stand komen, of waar die zijn gemaakt.

Martijn Paulen, directeur DDW: “We laten zien dat Dutch designers kritisch en ondernemend zijn, veel zelf produceren maar ook maatschappelijke problemen aanpakken. Met ‘The making of’ stimuleren en waarderen we zowel het onderzoeksproces als de eindresultaten. DDW biedt daarmee niet alleen een blik behind the scenes, maar vooral ook een preview.’

Campagne

Ter ondersteuning van het thema is in samenwerking met bureau Fabrique gewerkt aan een publiekscampagne waarin ‘The making of’ is vertaald naar een uitnodiging om design vooral te komen ervaren, bewonderen en ontdekken.

André Bouwman, Creative Director Fabrique: “Geen enkel ontwerpproces is hetzelfde. Gedurende het bedenken, maken, vallen en opstaan heeft iedere designer zo zijn eigen mantra’s, adagia of wijsheden. Deze campagne is een ode aan het maakproces en de makers.”

Designevenement

De DDW is het grootste designevenement van Noord-Europa. Tot de hoogtepunten behoren vaste waarden als de Graduation Show van Design Academy Eindhoven, de uitreiking van de jaarlijkse Dutch Design Awards, de presentatie van Dutch Invertuals en Modebelofte. Ook Designhuis, Van Abbemuseum, Kazerne, MU, Piet Hein Eek, Sectie-C, TAC en Yksi verzorgen weer internationale tentoonstellingen. Het Klokgebouw biedt dit jaar onderdak aan onder meer de exposities It’s Your World, in samenwerking met ambassadeur Bas van Abel (Fairphone), en Mind the Step van de Technische Universiteit Eindhoven, Delft en Twente.

Kijk voor meer informatie en het programma op www.ddw.nl. Of volg DDW via Facebook, Instagram en Twitter (#DDW16).