Brainport Eindhoven op het shirt van PSV.

Nederlandse topbedrijven en PSV slaan handen ineen voor Brainport Eindhoven.

Lees meer over deze innovatieve, vernieuwende samenwerking

De boel in beweging tijdens Lerend Levend MKB bijeenkomst

06 april 2017

Wat gebeurt er als je tijdens een inspiratiebijeenkomst voor MKB’ers een viertal bevlogen mannen laat presenteren over hun visie op Lerend Leven? De meeste aanwezigen hoefden al niet meer overtuigd te worden van de noodzaak van Lerend Leven. Toch zijn een groot aantal van hen op weg geholpen tijdens de avond.

De bijeenkomst werd afgetrapt met een tweetal concrete voorbeelden, waaronder de implementatie van LEAN werken bij Sunrise Medical. Geert Feron, Production Manager, vertelde dat dit niet alleen heeft geleid tot een gestructureerde werkvloer en verbeteringen in de kwaliteit van de producten en de levering maar ook tot medewerkers die continu hun input geven voor verbetering. De aanwezigen waren er even stil van – het klonk zo simpel maar bracht tegelijkertijd zoveel zichtbare verbetering.

‘De werknemer aan zet’ stond ook centraal in het verhaal van Lavans, gepresenteerd door directeur Piet Heerkens. Hij is het gesprek aangegaan met medewerkers over toekomstige veranderingen van hun werk. Welk werk zal worden overgenomen door machines? Wat voegen werkzaamheden toe? Hoe zorgen werknemers dat zij arbeidsfit blijven en hoe kan het bedrijf daarbij ondersteunen?

Deze verhalen werken inspirerend voor de aanwezigen. Het is daadwerkelijk mogelijk om de beweging richting continu verbeteren en ontwikkelen in gang te zetten. Peter Cox, programmamanager onderwijs bij Brainport Development, opende de avond met zijn visie op Lerend Leven. Werken en leren gaat steeds meer door elkaar lopen en we gaan meer en meer in gesprek over wat werk betekent.

Na afloop van de avond kreeg Peter van Nieuwburg, Business Developer bij TrueTalentTeam, echter de meeste aandacht van de aanwezigen. Hij presenteerde de door zijn bedrijf ontwikkelde Talent Me Scan. De aanwezigen zagen in deze tool - die het gesprek over talenten en ontwikkelpunten mogelijk maakt - een mooie eerste stap om aan de slag te gaan met het vraagstuk. Om binnen de eigen organisatie , net als Sunrise Medical en Lavans die next step te zetten, zijn zij geholpen bij inzicht in wat hun werknemers kunnen en wat zij nog meer in hun mars hebben dan dat zij laten zien.

De inspiratiebijeenkomst heeft MKB’ers die deze visie delen samen gebracht en hen handvatten geboden om binnen hun bedrijf aan de slag te gaan. Zo maken we continue ontwikkeling van mensen en bedrijven mogelijk. De boel is in gang gezet en de komende jaren zal de boel in beweging blijven.

Meer informatie?

Bent u benieuwd waarbij wij u kunnen ondersteunen en waar uw mede-ondernemers tegenaan lopen en hoe zij dat oplossen? Vul dan onze enquête in via deze link en laat uw contactgegevens achter. Wij nemen dan contact met u op.