BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

De inschrijving voor de eerste editie van de Young Brainport Summer School is geopend!

25 februari 2016


De inschrijving voor de eerste editie van de Young Brainport Summer School is geopend. De Summer School vindt plaats van 27 augustus tot en met 3 september 2016 en richt zich op nationale en internationale toptalenten uit het voortgezet onderwijs van 16 - 18 jaar oud die een grote belangstelling voor natuurkunde en technologische ontwikkelingen hebben en de intentie een studie (technische) natuurkunde op academisch niveau te volgen.

Programma voor de natuurkundigen van de toekomst
De Young Brainport Summer School is een initiatief van Brainport Development in samenwerking met de Brainport Scholen. Gedurende een week worden de leerlingen in de wereld van natuurverschijnselen, nieuwe technologieën en meetinstrumenten gestort. En waar kun je dit beter doen dan in de Brainport regio? Deze regio loopt voorop met de ontwikkeling van nieuwe technologieën en is één van de meest vooruitstrevende innovatie hubs van Europa. Het programma van de Summer School bestaat uit:

  • Theorie op hoog niveau door gerenommeerde professoren en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, die veel verder gaat dan wat de leerlingen leren op school.
  • Onderzoeksprojecten en cases in kleine groepen die het begrip van de leerlingen over de fysieke wereld vergroot en hen leert de opgedane kennis om te zetten in nieuwe technologieën.
  • Bezoeken aan onderwijs- en kennisinstellingen, labs en bedrijven om verschillende toepassingen van de theorie in de praktijk te zien en ervaren.
  • Sociale activiteiten waardoor gelijkgestemde leerlingen elkaar beter leren kennen.

Vruchtbare samenwerking met Perimeter Institute for Theoretical Physics
De Summer School is ontstaan uit intensieve samenwerking met Perimeter Institute uit Waterloo, Canada. Dit prominente onderzoeksinstituut organiseert jaarlijks de International Summer School for Young Physicists (ISSYP). Bij ISSYP is gebleken dat het ´ervaren´ van de regio een grote bijdrage levert aan het aantrekken en behouden van talent. Buiten het feit dat een inhoudelijke Summer School leerlingen de kans biedt zich verder te ontwikkelen en de bewustwording vergroot van hun mogelijkheden als potentieel natuurkundigen, willen we precies dit met de Young Brainport Summer School voor de Brainport regio en Brabant als geheel bereiken.

Inschrijving geopend!
Leerlingen die aan de criteria voldoen kunnen zich nu inschrijven voor de Young Brainport Summer School 2016. De aanmeldingsprocedure is te vinden op de website. Er kunnen 40 leerlingen deelnemen aan het programma. Zij zullen geselecteerd worden op basis van uiteenlopende criteria zoals motivatie, cijfers en een referentie van een docent. De inschrijving sluit op vrijdag 13 mei as.

Bezoek www.youngbrainportsummerschool.nl om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen omtrent het programma. Indien u interesse heeft een bijdrage te leveren aan het programma of meer informatie wenst, kunt u contact opnemen met Lissa van der Heijden.

De Young Brainport Summer School is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Provincie Noord-Brabant.