Brainport Eindhoven op het shirt van PSV.

Nederlandse topbedrijven en PSV slaan handen ineen voor Brainport Eindhoven.

Lees meer over deze innovatieve, vernieuwende samenwerking

Design en technologie tijdens de DDW

17 oktober 2018

‘Allemaal voorbeelden waarbij de nieuwe maakindustrie van de toekomst, design, innovatie en vakmensen allemaal bij elkaar komen’. Dat was minister-president Rutte het meest bijgebleven na zijn recente bezoek aan Brainport Eindhoven, maar hij had het net zo goed over de Dutch Design Week gezegd kunnen hebben. Want dat de kruisbestuiving tussen design en technologie van grote betekenis is op deze regio, loopt ook als een rode draad door het programma van de DDW. Voor wie specifiek daar naar op zoek is, hierbij zes tips:

Robot love by ROBOT LOVE
Locatie: Melkfabriek, 5613 LE, Eindhoven

ROBOT LOVE is een interactieve tentoonstelling over de liefde tussen mens en robot.  In ROBOT LOVE stellen meer dan 50 kunstenaars, ontwerpers en wetenschappers je de vraag of robots in staat zijn tot liefde. En of jij van ze kunt houden. Wandel door de Campina Melkfabriek en ontdek wat jij nu écht voelt, denkt en vindt van de invloed van techniek en wetenschap op onze maatschappij. Met onder andere, robots, kunstmatige intelligentie (AI), installaties, korte films, workshops, kinderworkshops, symposia, lezingen, meetings, voorstellingen en Q&A’s. 
Tijdens de DDW zijn verschillende installaties exclusief te zien in de ROBOT LOVE Eventhal tot 21:00 uur.
Klik hier voor meer informatie.


Foto: Adriaan de Groot

MX3D Bridge – Joris Laarman Lab 
Locatie: Ketelhuisplein, Eindhoven 

MX3D ontwikkelt baanbrekende robotische additive manufacturing technologie. Zij creëren voortdurend nieuwe printoplossingen en software om te voldoen aan een groot aantal ontwerpeisen, zoals printen in verschillende metalen, in verschillende vormen en formaten. MX3D leert door te doen, en in hechte samenwerking met hun wereldwijde netwerk van partners, onze ingenieurs en software-experts maken zij robotisch 3D-metaalprinten toegankelijk voor de industrie. 
Klik hier voor meer informatie.


Home Smart Home - Experience

Locatie: Van Abbehuis, Bilderdijklaan 19, Eindhoven

Je bent 85 jaar en hulpbehoevend en kan eigenlijk niet meer zelfstandig wonen. Maar dankzij de nieuwste technologie word je in al je behoeften ondersteund en hoef je niet naar een bejaardentehuis. Een toekomst met lage zorgkosten en volledig geautomatiseerd dankzij slimme digitale systemen. Waarin alles gemonitord, geobserveerd en geregistreerd wordt. En je punten kan verdienen door je van je ‘beste kant’ te laten zien.  
Met de interactieve audiobeleving ELLIS schetst VPRO Medialab in samenwerking met Daan Colijn en oneseconds op een interactieve manier een mogelijke toekomst in een smart home.
Klik hier voor meer informatie en klik hier voor tickets.


Cybernetic Forest by BioArt Laboratories
Locatie: Oirschotsedijk 14, Eindhoven

Bij BioArt Laboratories kom je in aanraking met de toekomst: een toekomst waarin technologie en natuur zijn samengesmolten tot een symbiotische levensvorm. Tijdens Dutch Design Week 2018 presenteert BioArt Laboratories haar ‘Cybernetic Forest.’ In samenwerking met een geselecteerd groepje jonge talenten brengen wij de verbanden tussen natuur, wetenschap en technologie aan het licht. Ze laten de bezoeker op hun gloednieuwe locatie zien hoe natuur de mens in al zijn werkzaamheden inspireert en hoe innovatie met een terugkoppelende werking natuurlijke processen bevordert.

Klik hier voor meer informatie.


World Design Event – Creative Embassies 
Locatie:  Warehouse of Innovation, Vrijstraat 11, Eindhoven 

In de Creative Embassies gaan creatieve denkers en doeners, urban innovators, entrepreneurs, onderwijsinstellingen en overheidsorganen in conclaaf over toekomstige uitdagingen voor steden en hun inwoners. Dit jaar focussen ze op zes onderwerpen: circulariteit, gezondheid, mobiliteit, voedsel, water en urban transformation.  Via de website van de DDW kun je registeren en het complete programma bekijken.


Vlak goes wireless – Gregor van Egdom 
Locatie: Piet Hein Eek 

Voor de nieuwe vlak 2, worden lithiumaccu's uit afgedankte elektronica zoals laptops en elektrische fietsen verzameld. Deze worden daarna getest op hun werking. De lamp heeft drie van zulke accu's, waardoor hij tussen de 5 en 30 uur onafhankelijk van het stopcontact kan branden. Wanneer je aan knop draait, komt er een zacht, warm licht uit de lamp. Draai verder, en het licht wordt niet alleen helderder, maar ook witter. Net als bij de ouderwetse gloeilamp, waar iedereen zo'n heimwee naar heeft. Maar dan met energiezuinige en duurzame LED's. 
Klik hier voor meer informatie.