BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Designjaar van start in Eindhoven

31 januari 2017

Het Philips Museum en culturele plek De Kazerne trappen het Year of Design af in Eindhoven. Op 11 en 12 februari 2017 duiken (inter)nationale sprekers in meer dan een eeuw designgeschiedenis.

Eerder werd bekend dat 2017 is uitgeroepen tot het jaar Van Mondriaan tot Dutch Design. In de Brainport regio vinden daarom tal van designevenementen plaats. Het Year of Design Weekend op 11 en 12 februari is een nieuw initiatief van De Kazerne en het Philips Museum. Samen met de Eindhovense wethouder Mary-Ann Schreurs en diverse partners luiden ze het designjaar in.

Philips Museum

In het Philips Museum spreekt Chief Design Officer van Philips, Sean Carney, over design bij Philips. Daarnaast houdt Hans Robertus (Philips) een lezing en Tet Reuver van de Design Academy spreekt samen met de vorig jaar afgestudeerde Renske Rothuizen over dit bekende opleidingsinstituut.

Het museum ontvangt ook CEO Ralph Wiegmann van International Forum Design, dat jaarlijks de vermaarde IF Awards uitreikt. De Dutch Design Foundation presenteert de nieuwe design challenge. Tenslotte geeft conservator van het Philips Museum, Sergio Derks, samen met Remco van de Craats (Edhv) een tour bij de huidige expositie over Space Age Design.

De Kazerne

In expo restaurant Kazerne staan het hele jaar door exposities met werk van toptalenten uit de designwereld. Vaak hebben deze designers een link met Eindhoven en Philips. Zo is nu de lichtinstallatie Lightfall te zien als onderdeel van de Kazerne expo ESCAPE.

Tijdens het design weekend geeft onder meer het Philips Lighting Design team een inkijkje in hun wereld van design, spreekt Brad Koerner over zijn startup Luminous Patterns binnen Philips, en belichten Maarten Kolk en Guus Kusters (samen met de Lakenhal Leiden en het Rembrandthuis Amsterdam) hun innovatieve kleuronderzoek voor het RembrandtLab,

Kijk voor het complete programma op kazerne.com / philips-museum.com.