BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

DITSS Veiligheidsatelier 2017 goed van start

17 oktober 2017

Op 27 september hebben de burgemeesters Noordanus (Tilburg) en Depla (Breda) het prototype soundcamera voor het opsporen van hennepkwekerijen in ontvangst genomen van de winnaar van het DITSS Veiligheidsatelier 2016. De heer Noordanus droeg het voorzitterschap van de Raad van Toezicht van Stichting DITSS over aan de heer Depla. Daarna opende de heer Depla het DITSS Veiligheidsatelier 2017:

  • De gemeente Tilburg zoekt oplossingen voor het veiliger maken van een kruispunt in het centrum van de stad.
  • De Nationale politie wil sneller 112 spraakmeldingen duiden.
  • De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant zoekt een methodiek om goede afspraken te maken met alle organisaties rondom gestapelde risico hotspots.

Deze drie stevige vragen werden aan de 90 aanwezigen voorgelegd, waarover de werkgroepen 2 uur lang hebben doorgepraat over de precieze vraag. De vraagarticulatie is de belangrijkste stap op weg naar de oplossing van de vraagstukken. De gemeente Tilburg, de nationale Politie en de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant hebben hulp van kennisinstellingen en bedrijfsleven nodig voor het veiliger maken van onze samenleving.