BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Durf anders te denken en te doen in de Shell bright ideas hub

20 maart 2017


De Shell Generation Discover bright ideas hub is de futuristische dome die kinderen, samen met hun leerkrachten en ouders spelenderwijs kennis laat maken met wetenschap en technologie.

De dome is de afgelopen twee weken druk bezocht door basisschoolleerlingen. De bright ideas hub bevond zich op de Automotive Campus in Helmond en reist de komende maanden door heel Nederland. De groep 7-leerlingen werden geïnspireerd voor techniek en wat het hen allemaal te bieden heeft. De bright ideas hub laat de leerlingen al vroeg nadenken over oplossingen voor het tekort in de toekomst aan energie, water en voedsel. Door fun en interactiviteit te combineren is het enorm uitdagend voor de leerlingen!

Shell is op zoek naar duurzame oplossingen voor de oprakende grondstoffen. Via spellen in de hub leren de groep 7-leerlingen om te bouwen aan de stad van de toekomst, staan oog-in-oog met de robot-quizmaster en het verkennen de wereldproblemen. Er worden spellen gespeeld op de interactieve tafels, geplaatst in het midden van de hub. 'Heel fascinerend, dat er normaal alleen spelletjes gespeeld worden op een tablet, maar nu ook echt maatschappelijke belang aan de orde komt', aldus Inez van Poppel van de Automotive Campus en gemeente Helmond. 'De groep 7-leerlingen zijn zo out-of-box thinking. Vol met creatieve ideeën, de perfecte doelgroep voor dit evenement!'

Bij het bouwen aan de stad van de toekomst krijgen de leerlingen met Augmented Reality en Virtual Reality te maken. De stad die zij maken op de tablet, wordt levensecht weergegeven door te richten op de tafel. Daarna kunnen ze ook nog een VR-bril opzetten en door de stad te vliegen. Helmine Wijnen, leerkracht bij basisschool Tijl Uilenspiegel te Deurne, vertelt dat het zo interessant is om te zien hoe betrokken de leerlingen zijn en dat ze ook zo veel leren uit de hub. 'Zoiets is absoluut voor herhaling vatbaar.'