BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Dutch Design Awards gaan naar Parijs

26 mei 2016

Dutch Design Awards (DDA) presenteert van 30 mei tot en met 5 juni in Parijs het werk van de prijswinnaars 2015. De expositie ‘The Best of Dutch Design’ maakt onderdeel uit van het festival Designer Days en wordt mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse ambassade.

De Dutch Design Awards worden uitgereikt tijdens de Dutch Design Week die jaarlijks plaatsvindt in Eindhoven. Het is een van de grootste designfestivals ter wereld en onderstreept daarmee de prominente rol die Brainport speelt op het gebied van design. Sinds 2008 brengt Dutch Design Awards (DDA) het beste op het gebied van Nederlandse vormgeving over de grenzen. Na Seoel (2014) en Boekarest en München (2015) is het werk van prijswinnaars dit jaar te zien in Parijs (Galerie Joseph) als onderdeel van Designer Days (D’Days), een festival dat vijftien jaar geleden in het leven werd geroepen om de diversiteit van design te promoten. De exposities zorgen niet alleen voor meer naamsbekendheid maar leveren vaak ook interessante aanknopingspunten op om zaken te doen.

De expositie, die woensdag 1 juni feestelijk wordt geopend bij Galerie Joseph, omvat werk van onder meer de grote winnaar Submarine Channel (Refugee Republic), Lucas Ossendrijver (Lanvin/Najaar 2015), Fabrique (Van Gogh multimediatour) en Teresa van Dongen (winnaar Young Designer Award). Meer over de tentoonstelling, alle deelnemers en hun bekroonde ontwerpen valt te lezen op de website van DDA

D’Days

Tijdens het festival in Parijs staat meer Dutch Design op het programma: Architectenduo SchilderScholte geeft een lezing op het Think Life Forum (dinsdag 31 mei), Teresa van Dongen exposeert bij Eyes on Talents (pop-upshop van magazine Frame), en Daan Roosegaarde (DDA-winnaar 2009) presenteert zijn Panerai-Luminor bij Musée Des Arts Décoratifs.

Meer informatie over het festival