BRAINPORT

met Eindhoven als hart, is een innovatieve toptechnologieregio van wereldformaat. Hier bedenken we oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Over Brainport

Dutch Rose Media schept augmented reality in de natuur

22 maart 2016

Dutch Rose Media kijkt graag verder dan alleen de stad Eindhoven en trekt geregeld de natuur in. Het bedrijf, gevestigd in het Videolab op Strijp-S, heeft nu een Augmented Reality wandelroute gemaakt. Wandelaars de Baronie van Cranendonck krijgen op hun smartphone een interactief verhaal voorgeschoteld met informatie rondom het thema water en waarbij ook aandacht is voor de geschiedenis van het gebied. De Baronie is onderdeel van ´De Groote Heide´, het grootste natuurgebied van Brabant.

De route is gecreëerd door een samenwerking van Coöperatie Streekontwikkeling Boven-Dommel, Dutch Rose Media en Waterschap De Dommel. Deze is interactief gemaakt met behulp van Augmented Reality. Door gebruik van een smartphone en de Ons Bos app, welke is ontwikkeld door Dutch Rose Media, kan wandelen op een andere manier worden beleefd.

Op het scherm van de smartphone zijn verschillende interactieve onderdelen te zien, wanneer deze wordt gericht op bepaalde plaatsen gedurende de route. De route voert langs de waterzuiveringsinstallatie van Soerendonk. Dit is een nog niet ontdekt gebied voor vele wandelaars. Andere interessante onderwerpen gedurende de route zijn o.a.: Teuten, Brabant Water, de grens tussen Nederland en België, kasteel Cranendonck, Budels Bier en smokkelen.

Opening
De gemeente Cranendonck maakt deel uit van het hightech netwerk in de Brainportregio. Een wandelroute voorzien van augmented reality past daar dus prima tussen. Burgemeester Marga Vermue heeft daarom maandag 21 maart de officiële openingshandeling verricht en met genodigden een kort gedeelte van de nieuwe route gelopen.

Dat hightech en natuur prima samengaan in de Brainportregio bewees Dutch Rose Media al een keer in mei 2015. Toen werd hun Ons Bos-app gelanceerd die in samenwerking met Staatsbosbeheer en met steun van 21 gemeenten in de Metropoolregio Eindhoven (MRE), is ontwikkeld. Met de app wordt het mogelijk om augmented reality-wandelingen te maken in het natuurgebied van het Leenderbos en De Groote Heide ten zuiden van Eindhoven.

Wilt u ook de Water Route gaan lopen? Download dan de Ons Bos app via App Store of Play Store.

Meer informatie
Mail